Volvo: Επενδύει σε νέες τεχνολογίες Heads-up display

Δείχνει το μέλλον 

Volvo τεχνολογία Heads-up display Spectralics

Η Volvo Cars επενδύει στη Spectralics, start-up εταιρεία που δραστηριοποιείται στην εξέλιξη οπτικών και απεικονιστικών τεχνολογιών.Με υπόβαθρο στην ανάπτυξη αεροδιαστημικής τεχνολογίας και έδρα στο Ισραήλ, η Spectralics δημιουργεί προηγμένο εξοπλισμό και λογισμικό για συστήματα οπτικών υποδομών και απεικόνισης, που καθιστούν δυνατή την υλοποίηση ενός ευρέως φάσματος εξελιγμένων οπτικών λύσεων.


Ένα από τα βασικά έργα της εταιρείας είναι το πολυστρωματικό λεπτό σύμπλεγμα (MLTC) που αποτελεί έναν νέο τύπο λεπτού οπτικού «φιλμ» το οποίο εφαρμόζεται στις διαφανείς επιφάνειες όλων των σχημάτων και μεγεθών. Ενσωματωμένη μέσα στο παρμπρίζ ή στα παράθυρα ενός αυτοκινήτου, η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμεύσει για την προβολή εικόνων πάνω στο κρύσταλλο.


Με την εφαρμογή της στο παρμπρίζ, η τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει ένα ευρύ πεδίο θέασης «heads-up display», προσδίδοντας μία αίσθηση απόστασης, καθώς εικονικά αντικείμενα εισάγονται σε ένα αληθινό περιβάλλον. Άλλες πιθανές χρήσης αυτής της τεχνολογίας περιλαμβάνουν προηγμένα φίλτρα για διάφορες εφαρμογές, συστήματα ανίχνευσης για την καμπίνα, αντιθαμβωτικές κάμερες για το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου και ψηφιακές ολογραφικές προβολές.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top