Κυριαρχία των αγωνιστικών αυτοκινήτων με ελαστικά Yokohama

Στις κατηγορίες GT300 του SUPER GT και GT500

Yokohama GT300  SUPER GT GT500

Η Yokohama Rubber Co., Ltd. ανακοίνωσε ότι τα αγωνιστικά αυτοκίνητα που ήταν εξοπλισμένα με την κορυφαία σειρά ελαστικών ADVAN,  κυριάρχησαν στην κατηγορία GT300 στον 3ο γύρο του AUTOBACS SUPER GT 2021, της κορυφαίας διοργάνωσης αγώνων αυτοκινήτων τουρισμού στην Ιαπωνία. Ο 3ος γύρος διεξήχθη στις 21-22 Αυγούστου, στην πίστα της Suzuka. Εκτός από τον νικητή στην κατηγορία GT300, τα επόμενα πέντε αυτοκίνητα της ίδιας κατηγορίας που πέρασαν τη γραμμή τερματισμού, έτρεχαν όλα με ελαστικά ADVAN. Ένα αυτοκίνητο εξοπλισμένο με ελαστικά ADVAN, τερμάτισε επίσης τρίτο στην κατηγορία GT500.

Νικητής στην κατηγορία GT300 ήταν το Takanoko-no-yu GR Supra GT της Max Racing (Atsushi Miyake/Yuui Tsutsumi). Η JLOC Lamborghini GT3 (Takashi Kogure/Yuya Motojima) της JLOC τερμάτισε δεύτερη, ακολουθούμενη από το GOODSMILE RACING & TeamUKYO Hatsune Miku AMG (Nobuteru Taniguchi/Tatsuya Kataoka), συμπληρώνοντας το βάθρο των νικητών με ομάδες που υποστηρίζονται από τα ελαστικά  Yokohama. Το Takanoko-no-yu GR Supra GT ξεκίνησε τρίτο στο grid με βάση τα προκριματικά της προηγούμενης ημέρας και πήρε το προβάδισμα μετά από 24 γύρους, όταν έκανε ένα pit stop για να αλλάξει οδηγούς. Μετά την επιστροφή στην πίστα, έδωσε μάχη με την JLOC Lamborghini GT3, καταφέρνοντας να την ξεπεράσει στον 38ο γύρο, όπου και κράτησε το προβάδισμα για τον υπόλοιπο του αγώνα. Το GOODSMILE Hatsune Miku AMG κέρδισε θέσεις προς το τέλος του αγώνα, για να τερματίσει τελικά στην 3η.

Η νίκη του Takanoko-no-yu GR Supra GT ήταν η πρώτη νίκη στην κατηγορία GT300 για την Max Racing και τους δύο οδηγούς της, φέρνοντας τους οδηγούς και την ομάδα στην κορυφή της κατάταξης της σεζόν 2021. Εν τω μεταξύ, οι ομάδες των JLOC Lamborghini GT3 και GOODSMILE Hatsune Miku AMG, ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών  για πρώτη φορά αυτή τη σεζόν. Ο τερματισμός στην πρώτη θέση ήταν ο δεύτερος φέτος για ομάδα που υποστηρίζεται από τα ελαστικά YOKOHAMA στην κατηγορία GT300, ακολουθώντας μια νίκη στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν.

Στην κατηγορία GT500, η KONDO RACING Realize με το ADVAN GT-R (Mitsunori Takaboshi/Daiki Sasaki) ξεκίνησε στην θέση Νο4 και βρέθηκε στην 6η θέση, αφού ολοκλήρωσε το τελευταίο pit stop και την αλλαγή οδηγού στον 25ο γύρο. Στη συνέχεια,  αφού προσπέρασε τρία αυτοκίνητα στον υπόλοιπο αγώνα κατάφερε να κατακτήσει την 3η θέση, δίνοντας για δεύτερη φορά θέση επί του βάθρου του GT500, σε ομάδα που υποστηρίζεται από ελαστικά YOKOHAMA.

Σύμφωνα με το νέο μεσοπρόθεσμο σχέδιο ανάπτυξης, με την  ονομασία YΟΚΟΗΜΑ  Transformation 2023 (YX2023), η YΟΚΟΗΑΜΑ στοχεύει στη μεγιστοποίηση των ποσοστών πωλήσεων των ελαστικών της με υψηλή προστιθέμενη αξία, δηλαδή της  εμβληματικής σειράς ADVAN, της σειράς  ελαστικών GEOLANDAR για SUV και φορτηγά, όπως  και  λοιπών χειμερινών ελαστικών. Μία από τις βασικές πρωτοβουλίες που υλοποιούνται στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής είναι η τοποθέτηση των ελαστικών ADVAN και GEOLANDAR ως μέρος του εργοστασιακού εξοπλισμού σε νέα αυτοκίνητα.

Η εταιρεία ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ ΑΕ, εισάγει και διανέμει τα υψηλής ποιότητας ελαστικά YΟΚΟΗΑΜΑ στην ελληνική αγορά, από το 1957. Περισσότερες πληροφορίες για τα ελαστικά Yokohama, είναι διαθέσιμες στο www.yokohama.gr   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top