Σαν και αυτό το MINI υπάρχουν μόνο 740 συλλεκτικά

MINI Anniversary Edition με πλούσια τα...ελέη

MINI Anniversary Edition έκδοση

Η Βρετανική πολυτελής μάρκα παρουσιάζει μία ειδική έκδοση του 3θυρου MINI που συνδυάζει την επιστροφή στην ιστορία με την προηγμένη τεχνολογία. Το MINI Anniversary Edition αποτελεί φόρο τιμής στον John Cooper, που πέθανε το 2000, και αποδεικνύει ότι το όνομά του παραμένει και σήμερα συνυφασμένο με την απόλυτη διασκευαστική οδήγηση, στην πολυτελή μικρή κατηγορία.

Μικρές διαφορές της κοινής ιστορίας της MINI και της Οικογένειας Cooper υπάρχουν τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό των νέων ειδικών εκδόσεων. Τα πρώτα αγωνιστικά αυτοκίνητα, σχεδιασμένα από τον John Cooper ήταν αναγνωρίσιμα από το πράσινο χρώμα με τις λευκές πινελιές, ενώ οι επετειακές εκδόσεις MINI προσφέρονται σε British Racing Green metallic. Εναλλακτικά, διατίθεται η έκδοση Midnight Black metallic variant, και για το MINI John Cooper Works προσφέρεται επίσης χρώμα αμαξώματος Rebel Green. Όλα τα φινιρίσματα συνδυάζονται με οροφή, καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών, χειρολαβές θυρών και πλαίσια προβολέων και πίσω φώτων σε λευκό. Άλλα στοιχεία εξωτερικού διακόσμου βάφονται σε Piano Black high gloss.

Τα εξωτερικά στοιχεία συμπληρώνονται με λευκές λωρίδες στο καπό και μία κόκκινη χαρακτηριστική γραμμή. Ο αριθμός 74 στις πόρτες των μοντέλων edition παραπέμπει στο ξεκίνημα μιας αγωνιστικής καριέρας, καθώς το κλασικό Mini Cooper κάποτε με αριθμό εκκίνησης 74 απέσπασε την πρώτη του νίκη κατηγορίας σε πίστα.

Ο εξοπλισμός εσωτερικού περιλαμβάνει σπορ καθίσματα John Cooper Works σε Dinamica/δέρμα Carbon Black φινίρισμα, μία ανθρακί επένδυση οροφής, σετ πεντάλ από ανοξείδωτο ατσάλι και επένδυση εσωτερικού σε Piano Black high-gloss. Το κόκκινο πλαίσιο από το αρχικό λογότυπο John Cooper κοσμεί το κάλυμμα του χώρου αποσκευών και την επιφάνεια του εσωτερικού στην πλευρά του συνοδηγού. Στην πλευρά του οδηγού, η επιφάνεια εσωτερικού περιλαμβάνει τις υπογραφές των John, Mike και Charlie Cooper. Ένα ακόμα στοιχείο που αποδεικνύει τον αποκλειστικό χαρακτήρα της έκδοσης: στο πλαίσιο της εσωτερικής πλευράς της πόρτας του οδηγού βρίσκεται ένα λογότυπο με την υπογραφή του John Cooper, το γραμμένο στο χέρι "1 από 740" και οι λέξεις "60 YEARS OF MINI COOPER - THE UNEXPECTED UNDERDOG".

Το MINI Anniversary Edition συνδυάζει το περιεχόμενο της έκδοσης John Cooper Works με αποκλειστικά χαρακτηριστικά που τονίζουν το σπορ χαρακτήρα και τις αγωνιστικές καταβολές του. Για παράδειγμα, η ανάρτηση επιλεκτικής απόσβεσης βάσει της συχνότητας των κραδασμών (frequency-selective damping) συμπληρώνεται από ζάντες αλουμινίου 18” John Cooper Works σε δίχρωμη σχεδίαση Circuit Spoke 2. Το λογότυπο "COOPER" υπάρχει στα μαρσπιέ θυρών, στα πλαϊνά φινιστρίνια, στις κολόνες C και στην κεντρική ακτίνα του σπορ τιμονιού με δερμάτινη επένδυση Nappa.

Η ειδική έκδοση θα διατίθεται ως 3-θυρο MINI Cooper , 3-θυρο MINI Cooper S και MINI John Cooper Works Η παραγωγή θα περιοριστεί σε όλο τον κόσμο στα 740 αντίτυπα. Ο αριθμός των αντιτύπων της έκδοσης που θα κατασκευαστούν παραπέμπει στον αριθμό εκκίνησης 74 του κλασικού Mini Cooper στην πρώτη επιτυχημένη αγωνιστική του εμφάνιση.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top