Η μεγάλη επένδυση της Nissan για νέο ηλεκτρικό Crossover

Οι μπαταρίες επόμενης γενιάς

Nissan Νέο Ηλεκτρικό Crossover επένδυση

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης της επένδυσης ύψους 1 δισεκατομμυρίου λιρών, η Nissan θα επενδύσει έως και 423 εκατομμύρια λίρες για να κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό όχημα νέας γενιάς στο Ηνωμένο Βασίλειο. Με βάση την τεχνογνωσία της Nissan στα crossovers και την παγκόσμια επιτυχία του Nissan LEAF, το νέο όχημα θα διαθέτει το στυλ, την αποδοτικότητα και την τεχνολογία μπαταρίας της επόμενης γενιάς, καθιστώντας ακόμη πιο προσιτή τη μετάβαση στην ηλεκτρική οδήγηση. 

Σχεδιασμένη για την παγκόσμια αγορά, η παραγωγή του Ηνωμένου Βασιλείου θα εξαχθεί στις ευρωπαϊκές αγορές που παραδοσιακά εξυπηρετούνται από το εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland. Το νέο crossover θα κατασκευαστεί πάνω στην πλατφόρμα Alliance CMF-EV, με προβλεπόμενη παραγωγική ικανότητα που θα φτάνει έως τα 100.000 οχήματα. 

Η παραγωγή στο Sunderland θα δημιουργήσει 909 νέες θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο και περισσότερες από 4.500 στην αλυσίδα εφοδιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου, διασφαλίζοντας παράλληλα άλλες 75 θέσεις εργασίας στην Έρευνα & Ανάπτυξη. Με το έργο μετασχηματισμού, η συνολική κεφαλαιουχική επένδυση της Nissan στο εργοστάσιο ξεπερνά τα £ 5 δισ. και επιπλέον περιλαμβάνει: 

Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης στο Ευρωπαϊκό Τεχνικό Κέντρο της Nissan στο Cranfield του Bedfordshire 

Υποστήριξη στους προμηθευτές του Ηνωμένου Βασιλείου για την μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα 

Ανταγωνιστικότητα και περιβαλλοντικές βελτιώσεις των εγκαταστάσεων 

Ανάπτυξη δεξιοτήτων στο εργατικό δυναμικό της Nissan για μελλοντικές τεχνολογίες 

Η Nissan δεν έχει ακόμα επιβεβαιώσει την ύπαρξη άλλων τοποθεσιών για την παραγωγή. Σε ότι αφορά το νέο όχημα,  περισσότερες λεπτομέρειες συμπεριλαμβανομένων των τιμών και της τεχνολογίας που θα διαθέτει, θα γίνουν γνωστά σε χρόνο πλησίον του λανσαρίσματος του μοντέλου.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top