Ποιος είναι ο νέος σχεδιαστής της DACIA

Με προυπηρεσία στην Aston Martin

DACIA νέος διευθυντής σχεδίασης

O Miles Nurnberger θα στελεχώσει την επιχειρηματική μονάδα DACIA & LADA, ως ο νέος διευθυντής σχεδίασης της DACIA, ξεκινώντας από την 1η Σεπτεμβρίου 2021. Ως μέλος της Διοικητικής Ομάδας, θα είναι υπό την επίβλεψη του Denis Le Vot, CEO των DACIA και LADA, ενώ θα αναφέρεται στον Laurens van den Acker, EVP (Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο) Εταιρικού Design και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Renault Group.

Ο Miles Nurnberger στελέχωσε την Aston Martin Lagonda το 2008, ως υπεύθυνος εξωτερικής σχεδίασης, έπειτα έγινε δημιουργικός διευθυντής και τελικά διορίστηκε διευθυντής Σχεδίασης της μάρκας το 2018. Μεταξύ άλλων, ήταν υπεύθυνος για τη σχεδίαση της επιτυχημένης DBX, του πρώτου SUV της μάρκας, αλλά και του project Valkyrie, καθώς και για το επαναλανσάρισμα της μάρκας Lagonda EV, το οποίο περιελάμβανε το σεντάν Vision και διάφορα πρωτότυπα SUV.

Πριν προσχωρήσει στην Aston Martin Lagonda, ο Miles Nurnberger υπήρξε μέλος της ομάδας εξωτερικού design της Citroen, ενώ τα πρώτα του βήματα στην αυτοκινητοβιομηχανία έγιναν στην Lincoln, της Ford Motor Company.Γεννημένος το 1976, σε μία οικογένεια που έτρεφε μεγάλο πάθος για την τέχνη, το design και τα αυτοκίνητα, ο Miles αποφοίτησε από το τμήμα Αυτοκινητικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου του Coventry το 1998. Το 2009 του απονεμήθηκε το Βραβείο Σχεδίασης Concorso d’eleganza Villa d’Este, για το πρωτότυπο One-77 της Aston Martin.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top