Γιατί είναι ξεχωριστό το νέο Opel Grandland

Μπήκε και στην πρίζα

Opel Grandland 2021

Η Opel αποκάλυψε  το νέο Grandland  κομψό και σπορ, με ‘διαισθητικά’ χειριστήρια και καινοτόμες τεχνολογίες. Με το αμιγώς ψηφιακό Pure Panel, το νέο μοντέλο προσφέρει μία εντελώς διαφορετική οδηγική εμπειρία. Η ναυαρχίδα της Opel στην κατηγορία SUV περιλαμβάνει επίσης πρόσθετες τεχνολογίες και συστήματα υποστήριξης, μέχρι πρότινος διαθέσιμα σε ανώτερες κατηγορίες. Ιδιαίτερα το σύστημα φωτισμού adaptive IntelliLux LED Pixel Light με συνολικά 168 στοιχεία LED.

Η τεχνολογία που φέρει η ναυαρχίδα μεσαίας κατηγορίας, το Opel Insignia, κάνει ντεμπούτο στο κορυφαίο SUV της Γερμανικής μάρκας και θέτει νέα πρότυπα σε αυτό το τμήμα της αγοράς. Το ίδιο ισχύει και για το Night Vision, που γιορτάζει την πρεμιέρα του στην Opel. Το σύστημα ανιχνεύει πεζούς και ζώα στο σκοτάδι, σε απόσταση έως 100 m και προειδοποιεί τον οδηγό. Το semi-adaptive Highway Integration Assist διατηρεί το Grandland στη μέση της λωρίδας έχοντας την κατάλληλη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Το νέο Grandland που σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται στη Γερμανία, υιοθετεί το Opel Vizor, το νέο ‘πρόσωπο’ της μάρκας.

Η διεπαφή του χρήστη είναι φουτουριστική και περιλαμβάνει μόνο τα απαραίτητα. Δύο μεγάλες οθόνες σε μία μονάδα αποτελούν το Opel Pure Panel. Αυτός ο πλήρως ψηφιακός, οδηγοκεντρικός πίνακας οργάνων λειτουργεί διαισθητικά και καταργεί ένα μεγάλο αριθμό μπουτόν. Περιλαμβάνει τις τελευταίες ψηφιακές τεχνολογίες και προσφέρει τις πιο σημαντικές πληροφορίες. Οι δύο οθόνες καλωσορίζουν τους επιβάτες και δημιουργούν ένα ευχάριστο περιβάλλον. Η κεντρική οθόνη αφής 10” είναι προσανατολισμένη στον οδηγό, ο οποίος μπορεί να συγκεντρώνεται στην οδήγηση,  χωρίς η προσοχή του να διασπάται από το δρόμο.

Πέρα από τη συνδεσιμότητα και την ψυχαγωγία που προσφέρουν, τα συστήματα infotainment είναι επίσης συμβατά με Apple CarPlay και Android Auto. Σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες του OpelConnect, το κορυφαίο Multimedia Navi Pro κάνει την οδήγηση ιδιαίτερα ξεκούραστη με δελτία κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, online ενημερώσεις χαρτών και προνοητική πλοήγηση (predictive navigation). Η ασύρματη φόρτιση στην κεντρική κονσόλα απλουστεύει τη διαδικασία φόρτισης συμβατών κινητών τηλεφώνων χωρίς τη χρήση καλωδίων.

Η Opel συνεχίζει τη στρατηγική εξηλεκτρισμού της με το νέο Grandland. Οι αγοραστές των ισχυρών, πολύ αποδοτικών plug-in hybrid εκδόσεων μπορούν να επιλέξουν μεταξύ εμπρόσθιας κίνησης (FWD) και ηλεκτρικής τετρακίνησης (AWD).

 

Επίσης, νέο σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο είναι το σύστημα Highway Integration Assist. Χρησιμοποιώντας μία κάμερα και αισθητήρες ραντάρ, συνδυάζει διάφορες λειτουργίες υποστήριξης που κάνουν την οδήγηση ακόμα πιο ξεκούραστη. Το adaptive cruise control διατηρεί την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα σύμφωνα με την ταχύτητα που έχει οριστεί και σε συνδυασμό με τη λειτουργία active lane positioning, διατηρεί το Grandland και στη μέση της λωρίδας κυκλοφορίας. Η ταχύτητα του Opel αυξάνεται ή μειώνεται αυτόματα ώστε να ακολουθεί το προπορευόμενο όχημα – χωρίς να υπερβαίνει την προκαθορισμένη ταχύτητα – ενώ μπορεί να φρενάρει μέχρι να σταματήσει τελείως το αυτοκίνητο, εάν χρειαστεί. Χάρη στο “Stop & Go”, το Grandland με Highway Integration Assist ξεκινά αυτόματα μετά από στάση.

Στις τεχνολογίες αιχμής και τα υψηλά επίπεδα άνεσης του νέου Grandland προστίθενται οι ισχυρές επιδόσεις και η απέριττη, τολμηρή σχεδίαση. Συνεχίζοντας τη στρατηγική εξηλεκτρισμού της Opel, οι plug-in υβριδικές εκδόσεις προσφέρουν τιμές επιτάχυνσης σπορ αυτοκινήτου, και οδήγηση μηδενικών ρύπων, χάρη στους ηλεκτροκινητήρες τους ή το μοτέρ και την αναγεννητική πέδηση. Με την ευελιξία που παρέχει η ‘multi-energy’ πλατφόρμα, οι αγοραστές του Grandland μπορούν να επιλέξουν το σύστημα κίνησης που προτιμούν – από αποδοτικούς κινητήρες diesel και βενζίνης μέχρι εξηλεκτρισμένα plug-in hybrid σύνολα.

Η Opel θα ανακοινώσει τις τιμές και θα ξεκινήσει την παραγγελιοψηφία για τη νέα ναυαρχίδα της κατηγορίας SUV σε μερικές εβδομάδες. Οι παραδόσεις του νέου Grandland – “made in Germany” στο εργοστάσιο του Eisenach – θα αρχίσουν το φθινόπωρο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top