Σε ποιο πρωτοποριακό έργο συμμετέχει η Nissan 

To LEAF είναι το "κλειδί" για την υλοποίηση του

Nissan LEAF δίκτυο ηλεκτρισμού πρωτοποριακό έργο

Το έργο “i-rEzEPT” για την ενσωμάτωση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε δημόσια και ιδιωτικά δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας έχει αποδώσει πειστικά πρώτα αποτελέσματα. Εδώ και ένα χρόνο, οι συμμετέχοντες στο εγχείρημα όχι μόνο ικανοποιούν τις ανάγκες κινητικότητας τους με ένα Nissan LEAF, αλλά χρησιμοποιούν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο και ως σύστημα προσωρινής αποθήκευσης της ενέργειας που παράγουν στα σπίτια τους. 

Στο πλαίσιο της δοκιμής, η Nissan έχει εφοδιάσει 13 κατοικίες από όλη τη Γερμανία, οι οποίες διαθέτουν ήδη φωτοβολταϊκό σύστημα, με ένα ηλεκτρικό Nissan LEAF και έναν κατάλληλο σταθμό φόρτισης. Ο στόχος είναι να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή χρήση της αυτό-παραγόμενης ηλιακής ενέργειας στο νοικοκυριό, “ανακουφίζοντας” το δημόσιο δίκτυο παροχής ηλεκτρισμού και ταυτόχρονα να μειώσει το κόστος λειτουργίας του ηλεκτρικού οχήματος. Το LEAF

Χρησιμοποιώντας τη μοναδική δυνατότητα αμφίδρομης φόρτισης του Nissan LEAF, που συχνά αναφέρεται ως τεχνολογία οχήματος-προς-δίκτυο (V2G για συντομία), οι συμμετέχοντες στο έργο “i-rEzEPT”  μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα οχήματα για να αποθηκεύουν στη μπαταρία την ηλιακή ενέργεια που παράγεται στην οροφή του σπιτιού τους και, εάν είναι απαραίτητο, να την διανείμουν στο νοικοκυριό τους ή και στο δημόσιο δίκτυο ηλεκτρισμού. 

Η Nissan ξεκίνησε το έργο "i-rEzEPT" μαζί με την Bosch.IO και τα Ινστιτούτα Fraunhofer IAO και IFAM. Επιπλέον, το εγχείρημα υποστηρίζεται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Μεταφορών και Ψηφιακών Υποδομών ως μέρος της κατευθυντήριας γραμμής χρηματοδότησης για την ηλεκτροκίνηση με συνολικό ποσό 2,39 εκατ. ευρώ. 

Την αλληλεπίδραση μεταξύ του Nissan LEAF και του εγχώριου δικτύου ηλεκτρισμού διαχειρίζεται ένας τοπικός διαχειριστής ενέργειας, για λογαριασμό της Bosch.IO και βασίζεται στο λογισμικό Bosch IoT Gateway. Εξασφαλίζει, για παράδειγμα, ότι η εμβέλεια του οχήματος επηρεάζεται ελαφρώς, καθώς το μέγιστο από το 10 έως το 30 τοις εκατό της χωρητικότητας της μπαταρίας χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία του νοικοκυριού. Εάν είναι απαραίτητο, μπορεί να δοθεί προτεραιότητα στην πλήρη φόρτιση του οχήματος, όπως για παράδειγμα πριν την αναχώρηση για ένα μεγαλύτερο ταξίδι. 

Μέχρι την υλοποίηση ενός προσιτού συστήματος V2G για τους χρήστες, η νομική βάση του εξακολουθεί να εκκρεμεί. Προκειμένου τα συστήματα να έχουν οικονομική απόδοση για τον χρήστη, απαιτούνται υψηλότερες επιδοτήσεις για την υποδομή φόρτισης και το σύστημα διαχείρισης ενέργειας κατά την φόρτιση,  προκειμένου να είναι ανταγωνιστικά, σε σχέση με τα στάσιμα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας σε μπαταρίες.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top