Με ποιο μοντέλο η CUPRA θα αγωνιστεί στο WTCR 2021

Με τους Jordi Gené και Mikel Azcona στο τιμόνι του CUPRA Leon Competición  

CUPRA Leon Competición WTCR 2021

Μετά από την σεζόν του 2020 που χαρακτηρίστηκε από την πανδημία του κορωνοϊού στην οποία η CUPRA διατήρησε το ανταγωνιστικό της πνεύμα τόσο στην πίστα όσο και μέσω εικονικών αγώνων, η μάρκα δεσμεύεται να ενισχύσει την παρουσία της στο World Touring Car Championship (WTCR) με δύο από τους οδηγούς της μάρκας και τέσσερα αγωνιστικά μοντέλα.

Το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο, που αναπτύχθηκε για να αγωνιστεί στο Πρωτάθλημα TCR και στους αγώνες αντοχής σε όλο τον κόσμο, είναι εξοπλισμένο με έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2.0 λίτρων, ικανό να προσφέρει 340PS στις 6.800 σ.α.λ. και ροπή 410 Nm. Συνδυασμένο με εξατάχυτο σειριακό κιβώτιο, το ολοκαίνουργιο αγωνιστικό μοντέλο της CUPRA επιταχύνει από 0-100 km / h σε 4,5 δευτερόλεπτα και πετυχαίνει τελική ταχύτητα 260 km / h. Σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, το CUPRA Leon Competición συνδυάζει νέο αμάξωμα και γεωμετρία πλαισίου ειδικά σχεδιασμένη για το μοντέλο, που μειώνει το βάρος, προσθέτει ακαμψία και επιτρέπει μεγαλύτερη εξατομίκευση για κάθε ομάδα και οδηγό. 


Για να πετύχει τη βέλτιστη αεροδυναμική απόδοση, η CUPRA στράφηκε στην τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης 3D Multi Jet Fusion της HP για να παράγει ελαφρύτερα εξαρτήματα που βελτιώνουν την κατανομή βάρους. Μερικά από αυτά είναι η μονάδα διακοπτών του τιμονιού, οι εισαγωγές αέρα και οι αεραγωγοί ψύξης. 

Οι οδηγοί Jordi Gené και Mikel Azcona, που συμμετέχουν στην ομάδα των πρεσβευτών της CUPRA Racing Tribe και στην ανάπτυξη των αγωνιστικών μοντέλων της μάρκας, θα αγωνιστούν στο 2021 WTCR ως μέλη της ομάδας Zengő Motorsport. Η Ουγγρική ομάδα θα αγωνιστεί με τέσσερα αυτοκίνητα CUPRA Leon Competición, το νέο αγωνιστικό μοντέλο Τουρισμού της CUPRA, που απέδειξε τις δυνατότητές του στη σειρά αγώνων TCR του περασμένου έτους, κερδίζοντας το πρωτάθλημα TCR Ιταλίας και τον αγώνα WTCR MotorLand Aragón. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top