Νέα τεχνολογία για τα αυτο-οδηγούμενα Volvo επόμενης γενιάς

Σε ποιο μοντέλο θα την δούμε πρώτα

Volvo NVIDIA DRIVE Orin

Η Volvo Cars επεκτείνει τη συνεργασία της με την NVIDIA, προκειμένου να κάνει χρήση της NVIDIA DRIVE Orin στα μοντέλα Volvo επόμενης γενιάς. Πρόκειται για τεχνολογία «συστήματος σε μικροκύκλωμα» (system-on-a-chip – SoC), με την οποία θα λειτουργεί ο υπολογιστής αυτόνομης οδήγησης. Η μεγάλη υπολογιστική ισχύς είναι προαπαιτούμενο για την ασφαλή αυτόνομη οδήγηση. Η NVIDIA DRIVE Orin, μία υπολογιστική πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης, πρωτοποριακή για τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, είναι ικανή να διενεργεί έναν πρωτόγνωρο αριθμό 254 τρισεκατομμυρίων πράξεων ανά δευτερόλεπτο (254 tera). 

Τα σχέδια της Volvo Cars για τη χρήση της NVIDIA DRIVE Orin στον υπολογιστή αυτόνομης οδήγησης συνδέονται με την ακλόνητη δέσμευση της εταιρείας για την επίτευξη των υψηλότερων δυνατών προτύπων ασφαλείας.Ο υπολογιστής που λειτουργεί με NVIDIA DRIVE Orin είναι ζωτικό στοιχείο για την επίτευξη ασφαλούς αυτόνομης οδήγησης με δυνατότητα διαρκούς αναβάθμισης.

Η τεχνολογία θα συνδυάζεται με λογισμικό που αναπτύσσεται in-house από την Zenseact, την εταιρεία της Volvo Cars που αναπτύσσει λογισμικό αυτόνομης οδήγησης, καθώς και εφεδρικά συστήματα για τα φρένα και το σύστημα διεύθυνσης.  Η επιπλέον υπολογιστική ισχύς και η επεξεργασία γραφικών που προσφέρει η NVIDIA DRIVE Orin κάνουν δυνατή τη χρήση εξελιγμένων σετ αισθητήρων που απαιτούνται για την αυτόνομη οδήγηση, όπως η προηγμένη τεχνολογία LiDAR η οποία αναπτύχθηκε από τη Luminar, ακόμη έναν από τους συνεργάτες τεχνολογίας της Volvo Cars. 

Η Volvo Cars  συγκεντρώνει τους υπολογιστές στα επόμενης γενιάς αυτοκίνητά της, ώστε να τα καταστήσει πιο ασφαλή, προσωποποιημένα και περισσότερο βιώσιμα, εξασφαλίζοντας και τη διαρκή τους βελτίωση. Για την οριστικοποίηση των οικονομικών όρων της ενισχυμένης συνεργασίας ανάμεσα στη Volvo Cars και την NVIDIA εκκρεμεί η τελική διαπραγμάτευση των δύο πλευρών. 

Η Volvo Cars σκοπεύει να γίνει ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων παγκοσμίου βεληνεκούς που θα χρησιμοποιεί NVIDIA DRIVE Orin για τη νέα γενιά των μοντέλων της, τα οποία βασίζονται στην επόμενη πλατφόρμα σπονδυλωτής αρχιτεκτονικής, SPA2. Το πρώτο αυτοκίνητο που θα εξοπλίζεται με την τεχνολογία συστήματος σε μικροκύκλωμα είναι το Volvo XC90 επόμενης γενιάς, το οποίο θα παρουσιαστεί το επόμενο έτος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top