Αυτό είναι το ηλεκτρικό PEUGEOT e-RIFTER 

Πότε έρχεται 

PEUGEOT e-RIFTER 

Η PEUGEOT παρουσιάζει το νέο PEUGEOT e-RIFTER, το οποίο εκφράζει απόλυτα την στρατηγική της «δύναμης της επιλογής», και προσφέρει 2 μήκη αμαξώματος (Standard και Long), με έως και 7 θέσεις με  χώρο αποσκευών με χωρητικότητα έως 1.050 λίτρα και 5 θέσειςκαι  ικανότητα έλξης έως 750 κιλά.

Το PEUGEOT i-Cockpit® είναι μία εξελιγμένη τεχνολογία που περιλαμβάνει δύο πίνακες οργάνων, ώστε να δίνεται στον οδηγό η δυνατότητα ανάγνωσης όλων των απαραίτητων πληροφοριών και διαχείρισης του 100% ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου του: Προαιρετικά, υπάρχει η δυνατότητα ενός 100% ψηφιακού πίνακα οργάνων, για πρώτη φορά σε όχημα της κατηγορίας ελεύθερου χρόνου, που περιλαμβάνει μία HD ψηφιακή οθόνη 10 ιντσών. Η εμφάνιση των πληροφοριών περιλαμβάνει όλες τις νέες τεχνολογίες γραφικής απεικόνισης της PEUGEOT, και είναι πλήρως διαμορφώσιμη. 


Ο πίνακας οργάνων προσφέρει διάφορες επιλογές εμφάνισης, που ρυθμίζονται από ένα χειριστήριο στο τιμόνι, δίνοντας στον οδηγό τη δυνατότητα να διαμορφώσει "à la carte"το PEUGEOT i-Cockpit®. Μπορεί να επιλεγεί, για παράδειγμα, η εμφάνιση της δορυφορικής πλοήγησης. Στο  κέντρο του ταμπλό βρίσκεται η οθόνη αφής με το σύστημα δικτυωμένης πλοήγησης, που παρέχει πρόσβαση στο μενού "Electric" μέσω αποκλειστικού πλήκτρου, και περιήγηση στα μενού :
• "Flow" για εμφάνιση της ροής ενεργείας,
• "Statistics" για εμφάνιση των στατιστικών δεδομένων κατανάλωσης,
• "Charge", για προγραμματισμό της εξ αναβολής φόρτισης.
Υπάρχει επίσης η δυνατότητα εμφάνισης των διαθέσιμων σταθμών φόρτισης και της απόστασής τους, βάσει της υπολειπόμενης αυτονομίας, ή και του προγραμματισμού της ώρας έναρξης της θερμικής διαμόρφωσης του εσωτερικού περιβάλλοντος. 


Το PEUGEOT e-RIFTER διαθέτει έναν 100% ηλεκτροκινητήρα μέγιστης ισχύος 100kW και ροπής 260Nm, διαθέσιμης από την στιγμή της εκκίνησης, για άμεση ανταπόκριση, χωρίς κραδασμούς, χωρίς θορύβους, χωρίς αλλαγές ταχυτήτων, χωρίς οσμές, και φυσικά, χωρίς εκπομπές CO2.

Οι επιδόσεις (σε πρόγραμμα POWER) είναι οι παρακάτω(τιμές σε διαδικασία πιστοποίησης):
• Ανώτατη ταχύτητα 135 χλμ./ώ.,
• Επιτάχυνση 0 - 100 χλμ./ώ. σε 11.2δλ., 
• Ρεπρίζ 80 - 120 χλμ./ώ. σε 8.9δλ.

Οι δύο εκδόσεις (Standard και Long) είναι διαθέσιμες με μπαταρία ιόντων λιθίου (18 στοιχείων) χωρητικότητας 50  kWh, που εξασφαλίζει αυτονομία έως και 280χλμ. ανάλογα με την έκδοση και το στυλ οδήγησης, βάσει του πρωτοκόλλου WLTP .Διατίθεται με δύο τύπους ενσωματωμένου φορτιστή ώστε να καλύπτει όλες τις λύσεις φόρτισης των πελατών: Έναν στάνταρ μονοφασικό φορτιστή ισχύος 7.4kW και έναν προαιρετικό τριφασικό με ισχύ 11 kW.


Η υποδοχή του καλωδίου φόρτισης βρίσκεται στο πίσω αριστερό φτερό, και παρέχει τη δυνατότητα φόρτισης με  διάφορους τρόπους: από μία συμβατική οικιακή παροχή, από ενισχυμένη παροχή ή από ένα Wall Box, ακόμα και από  ταχυφορτιστή.Οι επιλογές φόρτισης της μπαταρίας των 50 kWh παρέχουν ευελιξία και προσαρμόζονται σε κάθε καθημερινή ανάγκη. 

Υπάρχουν αρκετοί τύποι φόρτισης, στο σπίτι, στην εργασία, ή και σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης :
• Από οικιακή παροχή (8A), 31 ώρες για μία πλήρη φόρτιση,
• Από ενισχυμένη παροχή (16A), 15 ώρες για μία πλήρη φόρτιση,
• Από ένα Wall Box 7.4 kW : 7.5 ώρες για πλήρη φόρτιση με μονοφασικό ενσωματωμένο φορτιστή (7.4 kW),
• Από ένα Wall Box 11 kW : 5 ώρες για πλήρη φόρτιση με τριφασικό ενσωματωμένο φορτιστή (11 kW),
• Από ταχυφορτιστή: η θερμική διαχείριση της μπαταρίας επιτρέπει τη χρήση φορτιστών ισχύος 100 kW που επιτυγχάνουν ένα 80% της πλήρους φόρτισης, σε μόλις 30 λεπτά.



Το νέο PEUGEOT e-RIFTER το οποίο διαθέτει όλα τα νέα συστήματα ασφαλείας  κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου Vigo στην Ισπανία και θα πωλείται στην Ευρώπη από το 2 ο εξάμηνο του 2021.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top