Πότε έρχεται στην Ελλάδα το νέο ηλεκτρικό Citroen  Ë-BERLINGO

Δείτε ποιά είναι η αυτονομία του 

Citroen Ë-BERLINGO αυτονομία Ελλάδα

Το ë-Berlingo κάνει κάθε διαδρομή μια χαλαρωτική στιγμή για τους επιβάτες. Το όχημα ξεκινά απρόσκοπτα με γραμμική ροπή και επιτάχυνση άμεσα διαθέσιμη χωρίς ανάγκη αλλαγής ταχυτήτων. Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης παράγει μηδενικό θόρυβο και δονήσεις.Στο εσωτερικό, η καμπίνα σχεδιάστηκε για να απλοποιήσει τη χρήση του Νέου Citroën ë-Berlingo: Στην κεντρική κονσόλα υπάρχει το ë-Toggle, που ελέγχει το κιβώτιο ταχυτήτων μέσω των λειτουργιών Park, Reverse, Neutral, Drive και Brake, μαζί με έναν επιλογέα για την ενεργοποίηση των τριών τρόπων οδήγησης: Eco, Normal και Power.

Η οθόνη αφής 8 ιντσών του ë-Berlingo περιλαμβάνει μια ενότητα “Energy” στο μενού, που παρέχει πρόσβαση στις ηλεκτρικές πτυχές του αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένης της ροής ενέργειας (εμφάνιση της λειτουργίας του ηλεκτρικού κινητήρα σε πραγματικό χρόνο με την ενεργή λειτουργία οδήγησης, τον ηλεκτρικό κινητήρα και το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας), στατιστικά κατανάλωσης (συμπεριλαμβανομένης της μέσης κατανάλωσης σε κάθε ταξίδι με τη μορφή kWh/100 χλμ.) και την ενεργοποίηση της προγραμματισμένης φόρτισης ή την προεπιλεγμένη θερμοκρασία της καμπίνας. Διατίθεται επίσης ψηφιακός πίνακας οργάνων σε οθόνη υψηλής ευκρίνειας 10 ιντσών (στάνταρ από τη Feel Pack έκδοση) για βέλτιστη ποιότητα εμφάνισης και τη σύγχρονη και γρήγορη εμφάνιση  χρήσιμων πληροφοριών οδήγησης και πλοήγησης. Οι οδηγοί μπορούν να διαμορφώσουν την οθόνη του ψηφιακού πίνακα οργάνων αναλόγως, έτσι ώστε να ταιριάζει στις ανάγκες τους, έχοντας πληροφορίες από το σύστημα πλοήγησης, τη ροή της ενέργειας ή τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.


Με ισχύ 100 kW (136 hp) / 260 Nm, το ë-Berlingo φτάνει σε τελική ταχύτητα 135 χλμ./ώρα ανεξάρτητα από το πρόγραμμα που έχει επιλεγεί από τον οδηγό. Τα προγράμματα οδήγησης επιλέγονται χρησιμοποιώντας το ειδικό χειριστήριο:
- Normal - 80 kW / 210 Nm: εξασφαλίζει τον καλύτερο συνδυασμό μεταξύ μέγιστης αυτονομίας και δυναμικής απόδοσης,
- Eco - 60 kW / 180 Nm: βελτιστοποιεί την κατανάλωση ενέργειας μειώνοντας την απόδοση της θέρμανσης και του κλιματισμού,  χωρίς να τα απενεργοποιεί τελείως, περιορίζοντας ταυτόχρονα τη ροπή και την ισχύ του κινητήρα,
- Power - 100 kW / 260 Nm: παρέχει τη μέγιστη απόδοση του κινητήρα για συνθήκες μεταφοράς μέγιστου φορτίου. 
Το εύρος αυτό περιλαμβάνει από την κίνηση σε αστικό περιβάλλον και ελεγχόμενες περιοχές κυκλοφορίας χάρη στην ηλεκτρική του υπόσταση, έως τα μεγαλύτερα ταξίδια σε αποστάσεις έως και 280 χιλιομέτρων που επιτρέπει η αυτονομία του (με τη μπαταρία ιόντων λιθίου 50 kWh). 

Η μπαταρία φέρει εγγύηση για οκτώ χρόνια ή 160.000 χλμ. (για το 70% της χωρητικότητάς της). Ένα πιστοποιητικό χωρητικότητας μπαταρίας παραδίδεται στον κάτοχο μετά από τον πρώτο ετήσιο έλεγχο ή 20.000 χλμ. και στη συνέχεια σε κάθε συντήρηση, κάθε δύο χρόνια ή 40.000 χλμ.
Για το ë-Berlingo υπάρχουν τρεις τρόποι φόρτισης. Η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί σε μεγάλο βαθμό χρησιμοποιώντας μια απλή πρίζα όλη τη νύχτα, για να μετακινηθείτε προς τη δουλειά σας το πρωί με απόλυτη ηρεμία.
- Φόρτιση στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας ή σε χώρο στάθμευσης. Αυτή η λειτουργία φόρτισης είναι συμβατή με μια τυπική υποδοχή 8Α ή μια ενισχυμένη υποδοχή 16Α (πλαίσιο + υποδοχή Green Up), μειώνοντας κατά το ήμισυ τον χρόνο για τη φόρτιση της μπαταρίας στο 100% σε λιγότερο από 15 ώρες.

- Ιδιωτική ή δημόσια γρήγορη φόρτιση που απαιτεί εγκατάσταση wallbox φόρτισης 3,7 kW έως 22 kW. Χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο, ο χρόνος φόρτισης από 0% έως 100% είναι 5 ώρες (τριφασικό 11 kW Wallbox).

- Ταχεία φόρτιση με χρήση δημόσιου σταθμού έως 100 kW με καλώδιο Mode 4 ενσωματωμένο στο φορτιστή. Φορτίζει το 80% της μπαταρίας 50 kWh σε 30 λεπτά. Το ë-Berlingo συγκαταλέγεται μεταξύ των καλύτερων στην κατηγορία του όσον αφορά τους χρόνους γρήγορης φόρτισης.

Η ηλεκτροκίνηση είναι ένα βασικό ζήτημα σε αυτή την κατηγορία για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και του κόστους χρήσης. Αυτό είναι ένα σημαντικό κριτήριο για πελάτες που πολύ συχνά έχουν περιορισμένους προϋπολογισμούς. Χωρίς αλλαγές λαδιών, φίλτρα αέρα, φίλτρα καυσίμου ή λιπαντικό για το κιβώτιο ταχυτήτων, η συντήρηση είναι 30% φθηνότερη από ότι για ένα συμβατικό μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Το ë-Berlingo καταναλώνει 18 kWh ανά 100 km κατά μέσο όρο, με κόστος περίπου 2 €.


Το ë-Berlingo διαθέτει επίσης κορυφαία άνεση καμπίνας με εξαιρετικά άνετα καθίσματα, ξεκούραστη οδήγηση και κύκλο στροφής 10,80 μέτρων.Ο ηλεκτρικός κινητήρας κινεί το όχημα σύμφωνα με τον επιλεγμένο τρόπο οδήγησης αναλόγως και των συνθηκών. Για απλοποιημένη οδήγηση, το ë-Berlingo διαθέτει είσοδο και εκκίνηση χωρίς κλειδί, έγχρωμη οθόνη head-up display, υποβοήθηση εκκίνησης σε ανωφέρεια, πλευρικό και πίσω αισθητήρα στάθμευσης, κάμερα οπισθοπορείας με Top Rear Vision , έξυπνους προβολείς με αυτόματη ενεργοποίηση της μεγάλης δέσμης, ηλεκτρικό χειρόφρενο, cruise control και περιοριστή ταχύτητας, καθώς και Park Assist, ένα σύστημα που ανιχνεύει αυτόματα εάν ένας χώρος στάθμευσης είναι αρκετά μεγάλος για να χωρέσει το όχημα.


Για μεγαλύτερη ασφάλεια, είναι εξοπλισμένο με το Active Safety Brake, ένα ενεργό σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, ειδοποίηση προσοχής οδηγού, προειδοποίηση απόστασης, ειδοποίηση για διάλειμμα (με την ένδειξη του φλιτζανιού για καφέ), έλεγχο σταθερότητας ρυμουλκούμενου, Grip Control με Hill Descent Assist, αναγνώριση και αναπαραγωγή των σημάτων κυκλοφορίας, καθώς και το σύστημα παρακολούθησης “τυφλών” σημείων στους καθρέπτες.Το ë-Berlingo θα είναι στις εκθέσεις της Citroën το β’ εξάμηνο του 2021.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top