Η SEAT και η προσφορά της στον εμβολιασμό του πληθυσμού κατά της COVID-19

Παραχωρεί υγειονομικό προσωπικό και αυτοκίνητα 

SEAT προσφορά εμβολιασμός Covid19

Η SEAT S.A. και το Καταλανικό Υπουργείο Υγείας συμφώνησαν να συνεργαστούν προκειμένου να βελτιστοποιήσουν τη διαδικασία εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού, μόλις διατεθούν επαρκείς δόσεις για το μαζικό εμβολιασμό της κοινωνίας κατά του COVID-19. Η εταιρεία προσφέρθηκε να παραχωρήσει το υγειονομικό της προσωπικό για να υποστηρίξει τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας κατά τη χορήγηση των εμβολίων και να εμβολιάσει τους υπαλλήλους της SEAT και του Ομίλου Volkswagen στην Καταλονία και τις οικογένειες τους καθώς και τον πληθυσμού σε κοντινές περιοχές. 


Συγκεκριμένα, η SEAT S.A. θα ανοίξει ένα από τα κτίρια της, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Martorell, ως εμβολιαστικό κέντρο για τους κατοίκους της περιοχής Baix Llobregat, όπου το υγειονομικό προσωπικό της εταιρείας θα διαχειρίζεται τις δόσεις των εμβολίων. Με αυτήν τη δράση, η οποία θα εφαρμοστεί μόλις θα είναι διαθέσιμα αρκετά εμβόλια, η SEAT S.A. στοχεύει να βοηθήσει στην επιτάχυνση της διαδικασίας ανοσοποίησης του πληθυσμού στο σύνολό του και στην αποσυμφόρηση του συστήματος υγείας.

Η εταιρεία εκτιμά ότι θα μπορούσε να χορηγήσει περίπου 8.000 δόσεις την ημέρα ή 160.000 δόσεις το μήνα. Επιπλέον, μέσω εξουσιοδότησης από τις υγειονομικές αρχές, ο κατασκευαστής αυτοκινήτων προσφέρθηκε επίσης να εμβολιάσει όλους τους υπαλλήλους της SEAT S.A. και του Ομίλου Volkswagen στην υπόλοιπη Ισπανία, καθώς και τις οικογένειές τους, συνολικά περίπου 50.000 άτομα, μόλις τα εμβόλια είναι διαθέσιμα.


Στο πλαίσιο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με την κυβέρνηση της Καταλονίας, η SEAT S.A. δεσμεύτηκε να βοηθήσει στη διανομή του εμβολίου σε πόλεις όπου είναι απαραίτητο, προκειμένου να συμβάλει στην επέκταση του εμβολιασμού στο μέγιστο αριθμό ατόμων, στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα.Η εταιρεία θα ταξιδέψει σε αυτές τις τοποθεσίες με οχήματα της CUPRA που χρησιμοποιούν οι οδηγοί κατά τη διάρκεια αγώνων και τα οποία έχουν προσαρμοστεί για τη συγκεκριμένη χρήση. Μέσα σε αυτά, το προσωπικό υγείας της SEAT S.A. θα χορηγεί το εμβόλιο στους κατοίκους πολλών πόλεων σε όλη την Καταλονία, σε συντονισμό με τις υγειονομικές αρχές, διευκολύνοντας τη διαδικασία.

Το προσωπικό πρόληψης της SEAT S.A. έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με το σχέδιο εμβολιασμού της Καταλανικής κυβέρνησης. Η συνάντηση ήταν επίσης ευκαιρία για το προσωπικό υγείας της Generalitat να εξηγήσει στους ομολόγους τους στη SEAT S.A. τα πρωτόκολλα για τη χορήγηση του εμβολίου. Από την αρχή της πανδημίας, μια ομάδα περισσότερων από 100 υπαλλήλων της εταιρείας εργάζεται για να συγκρατήσει την διάδοση της COVID-19 μεταξύ των περισσότερων από 20.000 υπαλλήλων της εταιρείας και των εταιρειών του Ομίλου Volkswagen στην Ισπανία, οι οποίες είχαν ποσοστό θετικότητας μόνο περίπου 1% . Η SEAT αναμένει επίσης να εμβολιάσει τους ευάλωτους υπαλλήλους της τις επόμενες εβδομάδες, περίπου 2.000 άτομα, σύμφωνα με τα σχέδια εμβολιασμού των υγειονομικών αρχών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top