Ακτινογραφούμε το νέο PEUGEOT 3008  

Δείτε τον πλούσιο εξοπλισμό που αλλάζει τα δεδομένα της κατηγορίας 

PEUGEOT 3008 2021

Το εμπνευσμένο design του νέου PEUGEOT 3008 διαθέτει στοιχεία που παραπέμπουν σε μια νέα εποχή,με ολοένα και περισσότερη κομψότητα. Επανασχεδιασμένο μπροστινό μέρος, νέα Full LED πίσω φωτιστικά σώματα, νέα χρώματα αμαξώματος, καθώς και ένας νέος προαιρετικός εξοπλισμός με την ονομασία "Black Pack", είναι μερικά από αυτά. Να σημειώσουμε μεταξύ άλλων το νέο σύστημα νυκτερινής ορατότητας (Night Vision), μοναδικό στην κατηγορία των μικρομεσαίων SUV, αναγνωρίζει την παρουσία πεζών και ζώων στην πορεία του αυτοκινήτου τη νύχτα ή κατά την οδήγηση σε συνθήκες μειωμένης ορατότητας. Αυτό το σύστημα εξασφαλίζει τον εντοπισμό τους σε αποστάσεις 200-250 μέτρων, πέρα από την εμβέλεια των φώτων πορείας, και εμφανίζει την υπέρυθρη εικόνα τους στην ψηφιακή οθόνη του πίνακα οργάνων μπροστά στο οπτικό πεδίο του οδηγού. 


Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με την οθόνη των 12,3 ιντσών, είναι εύκολα διαμορφώσιμος και περιλαμβάνει ψηφιακή τεχνολογία απεικόνισης που ονομάζεται « Normally Black », εξασφαλίζοντας κορυφαία ποιότητα και καλύτερη αναγνωσιμότητα των ενδείξεων, με ανώτερη χρωματική αντίθεση.
▪ Η νέα οθόνη αφής των 10 ιντσών, είναι υψηλής ανάλυσης και συνοδεύεται από επτά κομψούς διακόπτες τύπου «πλήκτρα πιάνου» (‘toggle switches') που είναι ιδιαίτερα κομψοί και δίνουν τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε βασικές λειτουργίες άνεσης : ηχοσύστημα, κλιματισμός, 3D Connected σύστημα πλοήγησης με φωνητική αναγνώριση εντολών, παράμετροι λειτουργίας αυτοκινήτου, εφαρμογές smartphone, και alarm.
Στο επίπεδο της κεντρικής κονσόλας, όλες οι εκδόσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσεως με αυτόματο κιβώτιο,διαθέτουν πλέον στον στάνταρ εξοπλισμό τους και ειδικό επιλογέα προγραμμάτων οδήγησης, που δίνει στον οδηγό τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ των προγραμμάτων ‘Normal', 'Sport’ και Eco.


Οι υβριδικές εκδόσεις εφοδιάζονται με ένα ειδικό πλήκτρο που παρέχει πρόσβαση στις λειτουργίες της ηλεκτροκίνησης.Στις εκδόσεις με υβριδικό επαναφορτιζόμενο σύστημα κίνησης, ο συγκεκριμένος επιλογέας ρυθμίζει τη λειτουργία μεταξύ των προγραμμάτων οδήγησης : Electric (εργοστασιακή επιλογή κατά την εκκίνηση) / Hybrid / Sport / 4WD (αποκλειστικά στην έκδοση HYBRID4 300).
Χάρη στην εμβληματική φιλοσοφία της μάρκας που εκφράζεται με την έννοια της «Δύναμης της Επιλογής» , το νέο SUV PEUGEOT 3008 προσφέρεται με 2 υβριδικούς επαναφορτιζόμενους κινητήρες :
▪ HYBRID4 300 e-EAT8 / κίνηση και στους 4 τροχούς / εκπομπές C02 από 29g.χλμ. και αυτονομία ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο, έως 59χλμ. (βάσει πρωτοκόλλου δοκιμών WLTP),
▪ HYBRID 225 e-EAT8 / κίνηση στους 2 τροχούς / εκπομπές C02 από 30g.χλμ. και αυτονομία ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο, έως 56χλμ. (βάσει πρωτοκόλλου δοκιμών WLTP),


Εξαιρετικά αποτελεσματική και δυνατή, η έκδοση HYBRID 4 300 e-EAT8 είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού ενός κινητήρα PureTech 200hp (ή 147kW) και δύο ηλεκτροκινητήρων: ο ένας στο μπροστινό μέρος σε συνδυασμό με το κιβώτιο ταχυτήτων e-EAT8 που αποδίδει 110hp (ή 81kW), και ο δεύτερος τοποθετημένος στον πίσω άξονα, με απόδοση 112hp (ή 83kW).
Η λειτουργία 4WD, επίσης διαθέσιμη με πρόγραμμα Electric, επιτρέπει βελτιωμένη πρόσφυση στην άσφαλτο ή σε δύσβατα εδάφη. Το αποτέλεσμα είναι η άψογη πρόσφυση: είτε σε βρεγμένους, λασπωμένους, χιονισμένους δρόμους, είτε σε στροφές, η δύναμη κατανέμεται ηλεκτρονικά και στους 4 τροχούς του αυτοκινήτου.
Η έκδοση HYBRID με την κίνηση στους δύο τροχούς με 225hp (ή 165kW) συνδυάζει έναν κινητήρα PureTech απόδοσης 180hp (ή 132 kW) με έναν ηλεκτροκινητήρα 110hp (ή 80kW) με αυτόματο κιβώτιο e-EAT8.
Η μπαταρία ιόντων λιθίου έχει χωρητικότητα 13,2 kWh και διατίθενται δύο τύποι ενσωματωμένων φορτιστών, ικανοποιώντας όλες τις χρήσεις και όλες τις λύσεις φόρτισης των πελατών. Στον στάνταρ εξοπλισμό ένας μονοφασικός φορτιστή 3,7 kW και προαιρετικά ένας μονοφασικός φορτιστής 7,4 kW.


Οι εκτιμώμενοι χρόνοι φόρτισης ανάλογα με τις συνθήκες, είναι οι παρακάτω:
▪ 2 ώρες με Wallbox 7,4 kW/32A και ενσωματωμένο μονοφασικό φορτιστή OBC 7,4kW
▪ 4 ώρες με Πρίζα τύπου Green’up 3,7 kW/16A και ενσωματωμένο μονοφασικό φορτιστή OBC 3,7kW
▪ 8 ώρες με Πρίζα τύπου Schuko 1,8 kW/8Α και ενσωματωμένο μονοφασικό φορτιστή OBC 3,7kW
Αναφορικά με το TCO (Total Cost of ownership ή αλλιώς συνολικό κόστος ιδιοκτησίας) ενός Υβριδικού επαναφορτιζόμενου οχήματος πρέπει να ληφθούν οι εξής παράμετροι :
▪ Οι πολλές φορο-ελαφρύνσεις (μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, μηδενικός εταιρικός φόρος),
▪ Κόστος συντήρησης,
▪ Χαμηλότερο κόστος ενέργειας.
Ο στόχος είναι η επίτευξη ενός TCO ή κόστος χρήσης, ισοδύναμο με ενός θερμικού και ενός ηλεκτρικού οχήματος.


Το νέο SUV PEUGEOT 3008 διατίθεται με κινητήρες εσωτερικής καύσεως που επιτυγχάνουν χαμηλές εκπομπές CO2,από 129 g/km. Οι κινητήρες αυτοί πληρούν τις προδιαγραφές των πιο πρόσφατων οδηγιών EURO 6 και λαμβάνουνέγκριση τύπου βάσει του πρωτοκόλλου WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedures).
Κινητήρες Βενζίνης, 3κύλινδροι με κυβισμό 1,2λ. :
▪ PureTech 130 S&S BVM6▪ PureTech 130 S&S EAT8.4κύλινδρος με κυβισμό 1,6λ:
▪ PureTech 180 EAT8.
Κινητήρες Diesel, 4κύλινδροι με κυβισμό 1,5λ:
▪ BlueHdi 130 S&S BVM6, BlueHDi 130 S&S EAT8.

Το PEUGEOT Ecosystem:Προκειμένου να υποστηρίξει τους πελάτες που θα αγοράσουν το νέο PEUGEOT 3008 με υβριδικό plug-in κινητήρα στον τομέα της ενεργειακής μετάβασης, η PEUGEOT προσφέρει μια σειρά υπηρεσιών που βασίζονται σε τρεις πυλώνες:
Easy-Charge ή αλλιώς η διευκόλυνση της πρόσβασης των πελατών μας σε διάφορες λύσεις φόρτισης :
Μία προσφορά λύσης φόρτισης στο σπίτι ή στην εργασία, που περιλαμβάνει ευρεία γκάμα υλικών (ενισχυμένη παροχή, Wall box, Smart Wall box), μελέτη της ηλεκτρικής εγκατάστασης ώστε να προσφερθεί η καλύτερη λύση φόρτισης και η τελική εγκατάσταση
Easy-care ή αλλιώς, πώς να διασφαλίζουν τους πελάτες της στη διαδικασία ανακάλυψης και να τους κάνουν να απολαύσουν με ηρεμία το αυτοκίνητό τους: νέοι προσομοιωτές και ψηφιακά μαθήματα για να βοηθήσουν τους πελάτες να ανακαλύψουν την ηλεκτροκίνηση μέσα από τις ιστοσελίδες της μάρκας PEUGEOT, προσαρμοσμένες συμβάσεις υπηρεσιών και οδική βοήθεια, οι οποίες μπορούν να συμπεριληφθούν σε μία μόνο χρηματοδότηση για να απολαύσετε με ηρεμία το αυτοκίνητό σας, πιστοποιητικό χωρητικότητας της μπαταρίας κατά τον τεχνικό έλεγχο, προκειμένου να διευκολυνθεί ημεταπώληση του οχήματός σας, διασφαλίζοντας το επίπεδο ισχύος της μπαταρίας του.


Η μπαταρία καλύπτεται από εγγύηση 8 ετών ή 160.000 km για το 70% της χωρητικότητας φόρτισής της.Μέσω της εφαρμογής MyPeugeot του smartphone ή μέσω του συστήματος 3D Connected Νavigation, υπάρχει ηδυνατότητα :
▪ Να ενεργοποιήσετε ή να προγραμματίσετε μια θερμική προετοιμασία του εσωτερικού του αυτοκινήτου.
Πέρα από την άνεση, αυτή η λειτουργία, όταν το όχημα είναι συνδεδεμένο, συμβάλλει στη βελτιστοποίησητην αυτονομίας (ταχύτερη επίτευξη της επιθυμητής θερμοκρασίας κατά τις φάσεις εκκίνησης), και ταχύτερηεπίτευξη της βέλτιστης θερμοκρασίας λειτουργίας της μπαταρίας.
▪ Να ενημερώνεστε, να προγραμματίζετε ή να αναβάλλετε τη διαδικασία φόρτισης της μπαταρίας.Το νέο PEUGEOT 3008 παράγεται στη Γαλλία στο εργοστάσιο της Sochaux (25)Το νέο μοντέλο διατίθεται ήδη στο επίσημο δίκτυο διανομέων της Peugeot με τιμή εκκίνησης 24.900 ευρώ με βάση την ισχύουσα εμπορική πολιτική της εταιρείας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top