Δείτε που θα κατασκευάζονται τα ηλεκτρικά Mercedes που έρχονται 

θα δούμε έξι νέα μοντέλα MERCEDES-EQ έως το 2022

Mercedes ηλεκτρικά αφίξεις εργοστάσια

Η Mercedes-Benz στοχεύει να ηγηθεί στα ηλεκτρικά σύνολα και το software των οχημάτων. Ο σταθερός εξηλεκτρισμός όλων των μοντέλων της γκάμας της αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό του στρατηγικού στόχου της μάρκας "Ambition 2039" και αναγκαία προϋπόθεση για τη μετάβαση της εταιρείας σε ένα επίπεδο παραγωγής ουδέτερου ανθρακικού αποτυπώματος. Το 2022 η παλέτα της Mercedes-EQ θα περιλαμβάνει συνολικά οκτώ αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και το δίκτυο παραγωγής της μάρκας είναι έτοιμο να τα συμπεριλάβει στις γραμμές παραγωγής του στα υπάρχοντα εργοστάσια παγκοσμίως.  

Η παραγωγή της EQC  τον Μάιο του 2019 στο εργοστάσιο της Βρέμης (Γερμανία) εντάχθηκε στην τρέχουσα γραμμή παραγωγής. Μερικούς μήνες αργότερα, η Γερμανο-Κινεζική κοινοπραξία παραγωγής προχώρησε στην παραγωγή της EQC για την τοπική κινεζική αγορά. Το 2020 η παραγωγή του premium ηλεκτρικού MPV EQV ξεκίνησε στη Vitoria (Β. Ισπανία).

Η γκάμα των compact cars εμπλουτίζεται το επόμενο διάστημα με δύο αμιγώς ηλεκτρικά compact SUVs, την EQA και την EQB το 2021. Η EQA θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στις 20 Ιανουαρίου του 2021 ως την πρώτη αμιγώς ηλεκτρική εναλλακτική της κατηγορίας των compact cars. Η έναρξη παραγωγής της EQA από το εργοστάσιο της Mercedes-Benz στο Rastatt έγινε ομαλά.  Η παραγωγή της EQA θα ακολουθήσει λίγο αργότερα (εντός του 2021) και από την BBAC στο Πεκίνο για την κινεζική αγορά. 

Η παραγωγή της EQB θα ξεκινήσει το 2021 σε δύο εργοστάσια του παγκόσμιου δικτύου παραγωγής των Mercedes-Benz Cars: στο εργοστάσιο της Ουγγαρίας στο Kecskemét για την παγκόσμια αγορά και στο εργοστάσιο της γερμανικής-κινεζικής κοινοπραξίας BBAC στο Πεκίνο για την τοπική αγορά. Η Η A-Class θα παράγεται επίσης στο Kecskemét με plug-in hybrid σύστημα κίνησης εκτός από την παραγωγή της στο γερμανικό εργοστάσιο της Mercedes-Benz στο Rastatt.

Επιπλέον, το πρώτο εξάμηνο του 2021 η παραγωγή της ηλεκτρικής πολυτελούς λιμουζίνας EQS θα ξεκινήσει στο νέο εργοστάσιο της Mercedes-Benz Factory 56 στο Sindelfingen (Γερμανία). Η EQS είναι το νέο, ανεξάρτητο και πλήρως ηλεκτρικό μέλος της οικογένειας της νέας S-Class και θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα χρησιμοποιεί τη νέα ηλεκτρική αρχιτεκτονική για πολυτελή και ηλεκτρικά οχήματα της ανώτερης κατηγορίας της Mercedes-Benz. 

Tο εργοστάσιο της Mercedes-Benz στη Βρέμη θα ξεκινήσει την παραγωγή της ηλεκτρικής λιμουζίνας EQE το δεύτερο εξάμηνο του 2021, ενώ θα ακολουθήσει λίγο αργότερα η παραγωγή της στο εργοστάσιο του Πεκίνου. Το 2022 συνολικά οκτώ ηλεκτρικά οχήματα Mercedes-EQ θα παράγονται σε επτά διαφορετικές τοποθεσίες σε τρεις ηπείρους. 

Το smart ολοκληρώνει το ηλεκτρικό χαρτοφυλάκιο των Mercedes-Benz Cars με τρία επιπλέον μοντέλα. Το smart EQ και το smart EQ fortwo Cabrio παράγονται στο Hambach της Γαλλίας ενώ το smart EQ forfour στο Novo Mesto της Σλοβενίας. Η επόμενη γενιά ηλεκτρικών οχημάτων της smart θα παράγεται από την κοινοπραξία smart Automobile Co., Ltd. στην Κίνα. Πρόκειται για την κοινοπραξία της Mercedes Benz AG και του Zhejiang Geely Group (Geely Holding).

Περισσότερες από 20 παραλλαγές plug-in hybrid μοντέλων περιλαμβάνονται ήδη στο χαρτοφυλάκιο της Mercedes-Benz, ενώ η γκάμα επεκτείνεται διαρκώς με στόχο περισσότερες από 25 παραλλαγές να είναι διαθέσιμες για το αγοραστικό κοινό έως το 2025. Η παραγωγή τους επομένως παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στο παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής. Τα plug-in hybrid οχήματα ήδη «βγαίνουν» από τις γραμμές συναρμολόγησης σχεδόν όλων των εργοστασίων της Mercedes-Benz Cars.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top