Το Nissan LEAF ξεπέρασε τις 40.000 πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο

Εντυπωσιακή η αξία του και ως μεταχειρισμένο 

Nissan LEAF Ηνωμένο Βασίλειο πωλήσεις

Καθώς το 2020 σηματοδοτεί για την  Nissan  τη 10η επέτειο του LEAF, ενός αυτοκινήτου που πρωτοστάτησε στην αγορά των EVs παγκοσμίως, η Nissan στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να περηφανεύεται και  για το γεγονός ότι το LEAF είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τις περισσότερες  πωλήσεις στην χώρα, μέχρι σήμερα.

Από το λανσάρισμά του το 2010, το Nissan LEAF έκανε το ντεμπούτο του στις αντιπροσωπείες του Ηνωμένου Βασιλείου τον Μάρτιο του 2011. Χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια για να ξεπεράσει τις  10.000 πωλήσεις (το 2015), άλλα δύο χρόνια για να φτάσει πάνω από τις 20.000 (το 2017), φτάνοντας  να επιτύχει το ορόσημο του 40.000ου πωληθέντος αυτοκινήτου στα  τέλη Νοεμβρίου του 2020.
Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές EV για την Nissan, συνεισφέροντας πάνω από μία στις πέντε πωλήσεις LEAF στην Ευρώπη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραγωγή του LEAF γίνεται στο εργοστάσιο του Sunderland της Nissan,  από τον Απρίλιο του 2013.

Αναγνωρίζοντας τη θέση του LEAF στην αναπτυσσόμενη  αγορά μεταχειρισμένων EVs, o θεσμός των βραβείων του DrivingElectric για το 2021 απένειμε στο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Nissan τον τίτλο του  “Μεταχειρισμένου Ηλεκτρικού Αυτοκίνητου της Χρονιάς”, ξεχωρίζοντάς το ανάμεσα στα υβριδικά, plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα  που πωλούνται σήμερα.Και οι δύο γενιές του LEAF τιμήθηκαν με το εν λόγω  βραβείο, με τους κριτές να επαινούν το μοντέλο για την προσιτή αξία του και την σχέση ποιότητας / τιμής. 

Το Nissan LEAF,  αποτελεί την αιχμή του δόρατος της στρατηγικής Intelligent Mobility της Nissan, καθώς  διαθέτει πρωτοποριακή  τεχνολογία και σχεδιασμό που το καθιστά την βέλτιστη επιλογή αγοράς στην κατηγορία του.Τώρα, με την μπαταρία των 62 kWh που αποδίδει 528 χλμ  σε αστικό κύκλο οδήγησης, με βάση τα νέα ρεαλιστικά πρότυπα κατανάλωσης και εκπομπών του WLTP, το LEAF προσφέρει στον οδηγό του μια ασφαλή και δυναμική εμπειρία οδήγησης. Με μισό εκατομμύριο LEAF  να έχουν ήδη πωληθεί σε όλη την Υφήλιο, ολοένα και περισσότεροι υποψήφιοι αγοραστές ανακαλύπτουν τα πλεονεκτήματα αυτού του πρωτοποριακού οχήματος μηδενικών εκπομπών.


Επιπλέον, το πρωτοποριακό μοντέλο, διαθέτει πλήθος νέων, καινοτόμων τεχνολογιών, όπως το Nissan ProPILOT, το ProPILOT Park και το e-Pedal, τα οποία αποδεικνύονται ιδιαίτερα δημοφιλή στους αγοραστές του.  Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο έχει κερδίσει πολλά βραβεία για την πρωτοποριακή τεχνολογία και τις επιδόσεις του.

Μόλις πρόσφατα, το Nissan LEAF  απέσπασε πέντε αστέρια από το Green New Car Assessment Program, τη νέα πρωτοβουλία της Ευρώπης για την προώθηση της ευαισθητοποίησης των καταναλωτών, για φιλικά προς το περιβάλλον αυτοκίνητα. Επιπλέον, έχει λάβει βαθμολογίες ασφάλειας 5 αστέρων, τόσο από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων (Euro NCAP), όσο και από το Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων της Ιαπωνίας.


Στην Ελλάδα, η Nissan προσφέρει τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της, που τώρα μπορούν αποκτηθούν από ιδιώτες και επαγγελματίες (ταξί, αστικές διανομές κ.α.),  με σημαντικά κίνητρα και οφέλη, στο πλαίσιο  του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» που πρόσφατα θέσπισε η κυβέρνηση. Περισσότερες πληροφορίες για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Nissan είναι διαθέσιμες στο https://www.nissan.gr/vehicles/electric-vehicles.html

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top