Μία SKODA FABIA Rally2 evo στην 1η θέση στο WRC2 Σαρδηνίας  

Η στρατηγική που οδήγησε στη νίκη 

SKODA FABIA Rally2 evo WRC2 Σαρδηνίας πρώτη

Η SKODA FABIA Rally2 evo, στα χέρια του Pontus Tidemand αποδείχθηκε πανίσχυρη στα αφιλόξενα εδάφη της Σαρδηνίας.  Ο Σουηδός πρωταθλητής του 2017, με συνοδηγό τον Patrik Barth, κέρδισε την κατηγορία WRC2 στο Rally Italia Sardegna, νίκη που αποτελεί μεγάλο βήμα προς το δεύτερο παγκόσμιο τίτλο του. Με δύο γύρους να απομένουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι 2020, ο Tidemand προηγείται στην βαθμολογία της γενικής κατάταξης στη WRC2 με 18 βαθμούς από το δεύτερο.  


Με μια έξυπνη στρατηγική και οδηγώντας αλάνθαστα τη SKODA FABIA Rally2 evo της ιδιωτικής ομάδας Toksport WRT, ο Tidemand έφτασε πρώτος στη γραμμή τερματισμού μετά από 16 Ειδικές Διαδρομές συνολικού μήκους 238,84 χιλιομέτρων, σημειώνοντας την τρίτη του νίκη στο πρωτάθλημα WRC2 της σεζόν. Πήρε μάλιστα το προβάδισμα στην κατηγορία κατά τη διάρκεια του πρώτου σκέλους και παρέμεινε εκεί μέχρι το τέλος. 


Πλέον, ο Σουηδός βρίσκεται 18 βαθμούς μπροστά από το Mads Ostberg (Citroën) στην κατάταξη της κατηγορίας WRC2, με δύο αγώνες να απομένουν. Συμμετέχοντας με τη δεύτερη SKODA FABIA Rally2 evo της Toksport WRT, το μικτό νορβηγο-αυστριακό πλήρωμα των Eyvind Brynildsen/Ilka Minor τερμάτισε τρίτο στη WRC2, ολοκληρώνοντας μία σπουδαία εμφάνιση για τη SKODA. 


Στη Σαρδηνία, η SKODA Motorsport υποστήριξε τον Oliver Solberg, παρά την απειρία του λόγω συμμετοχής του για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο ράλι. Ο Solberg βρέθηκε να προηγείται στην κατηγορία WRC3 για το μεγαλύτερο μέρος των δύο πρώτων ημερών του αγώνα. Οι ελπίδες του για νίκη χάθηκαν, όταν η SKODA FABIA Rally2 evo που οδηγούσε βγήκε από τον δρόμο και έπεσε σε ένα χαντάκι στην τελευταία Ειδική Διαδρομή του δεύτερου σκέλους. Μετά από την επανέναρξη την Κυριακή, ο 19χρονος Σουηδός και ο συνοδηγός του Aaron Johnston τερμάτισαν τελικά στην 6η θέση στην WRC3.  


Τέσσερα σκαλοπάτια ψηλότερα τερμάτισε ο Kajetan Kajetanowicz. Οι ιδιώτες από την Πολωνία, επίσης με SKODA FABIA Rally2 evo ήταν σε τροχιά νίκης, αλλά ένα κλατάρισμα κατά την προτελευταία Ε.Δ. του αγώνα τούς κόστισε πάνω από ένα λεπτό και το ψηλότερο σκαλί στο βάθρο της WRC3. Ο επόμενος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA έχει προγραμματιστεί για τις 19-22 Νοεμβρίου, στη γραφική βελγική πόλη Ypres. 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top