Τα ηλεκτρικά οχήματα της Nissan και τα...134000 δένδρα 

Η προσφορά στο περιβάλλον

Nissan ηλεκτρικά αυτοκίνητα περιβάλλον

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών οχημάτων, είναι η συμβολή τους την μείωση των εκπομπών ρύπων στην ατμόσφαιρα. Εάν επικεντρωθούμε στις εκπομπές CO₂, το ηλεκτρικό όχημα είναι ο καλύτερος σύμμαχος ενάντια στην κλιματική αλλαγή και την υπερθέρμανση του πλανήτη, χάρη στις μηδενικές εκπομπές του.

Υπό αυτήν την έννοια, το 2019, η Nissan ηγήθηκε της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων στην Ισπανία με συνολικά 2.191 πωλήσεις, εκ των οποίων οι 1.510 αφορούν το LEAF και οι 681 το ηλεκτρικό φορτηγό e-NV200, θέτοντας δύο ρεκόρ για τα συγκεκριμένα μοντέλα, στην ισπανική αγορά.


Πέρα από αυτά τα στοιχεία, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε την επίδραση που έχουν αυτά τα ηλεκτρικά οχήματα στο κλίμα. Με μια συντηρητική εκτίμηση ότι αυτά τα 2.191 οχήματα διανύουν περίπου 15.000 χιλιόμετρα ετησίως, εξοικονομούνται περισσότεροι από 4.000 τόνους CO₂ ετησίως, μέγεθος ισοδύναμο της ποσότητας CO₂ που θα μπορούσε να απορροφηθεί από ένα δάσος με περισσότερα από 134.000 δέντρα! Εάν αυτή η ποσότητα κατανεμηθεί ανά τύπο οχήματος, τα 1.510 Nissan LEAF θα είχαν εξοικονομήσει συνολικά 2.718 τόνους CO₂ και τα 681 e-NV200 θα είχαν μειώσει τις εκπομπές CO₂ κατά 1.430 τόνους συνολικά.


Στην Ελλάδα, η Nissan προσφέρει τα αμιγώς ηλεκτρικά Nissan LEAF, e-NV200 και e-EVALIA που τώρα μπορούν αποκτηθούν από ιδιώτες και επαγγελματίες (ταξί, αστικές διανομές κ.α.) με σημαντικά κίνητρα και οφέλη, στο πλαίσιο των μέτρων που προωθεί η Κυβέρνηση για την ηλεκτροκίνηση. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top