Τα σχέδια της συμμαχίας  Nissan-Renault-Mitsubishi 

Σκοπός η μείωση κόσστους και η κερδοφορία

Nissan -Renault-Mitsubishi συμμαχία

Αναλαμβάνοντας τον ηγετικό ρόλο στην κατηγορία C-SUV, στην αυτόνομη οδήγηση και στην ηλεκτροκίνηση, η Nissan ενισχύει περαιτέρω τη θέση της στη Συμμαχία και στο παγκόσμιο στερέωμα της αυτοκινητοβιομηχανίας Η Nissan Motor Co. Ltd, η Groupe Renault, και η Mitsubishi Motors Corporation, τα μέλη μιας από τις κορυφαίες συμμαχίες αυτοκινήτων στον κόσμο, ανακοίνωσαν αρκετές πρωτοβουλίες ως μέρος ενός νέου επιχειρηματικού μοντέλου συνεργασίας για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των τριών συνεργαζόμενων εταιρειών. 

Οι εταιρείες μέλη σχεδιάζουν να αξιοποιήσουν τα υπάρχοντα οφέλη της Συμμαχίας σε τομείς όπως η κοινή αγορά υλικών και εξαρτημάτων, αξιοποιώντας τις αντίστοιχες ηγετικές θέσεις τους και τα γεωγραφικά πλεονεκτήματα τους, για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη των λοιπών εταίρων - συνεργατών τους.

Οι ηγέτες των τριών εταιρειών, ενέκριναν τις αρχές του συστήματος “leader – follower” για οχήματα, στο οποίο θα συνεργαστούν :
• Για να προωθηθεί περαιτέρω η στρατηγική τυποποίησης της Συμμαχίας, από πλατφόρμες σε αμαξώματα.
• Ανά τμήμα προϊόντος, με επικέντρωση σε ένα “όχημα - μήτρα” (leader αυτοκίνητο) και με “οχήματα – αδέλφια” που θα κατασκευάζει η ηγέτιδα εταιρεία, με την υποστήριξη των υπολοίπων μελών της Συμμαχίας.
• Για τη διασφάλιση ότι τα οχήματα του “leader” και των “followers” για κάθε εμπορικό σήμα, θα παράγονται χρησιμοποιώντας την πιο ανταγωνιστική εγκατάσταση, συμπεριλαμβανομένης της ομαδοποίησης της παραγωγής, όπου απαιτείται.
• Για την συνέχεια στην κοινή χρήση προϊόντων σε ελαφρά επαγγελματικά οχήματα, μια κατηγορία όπου το μοντέλο “leader-follower” έχει ήδη εφαρμοστεί.

Το πρόγραμμα leader-follower αναμένεται να προσφέρει εξοικονόμηση επενδύσεων έως και 40% για οχήματα που εντάσσονται πλήρως στο σύστημα. Αυτά τα οφέλη αναμένεται να προκύψουν εκτός από τις συμβατικές συνέργειες, που ήδη τρέχουν σήμερα.
Η Συμμαχία ενέκρινε επίσης την αρχή της ονομασίας διαφορετικών τμημάτων της Υφηλίου ως “περιοχών αναφοράς”, με κάθε εταιρεία να επικεντρώνεται στις βασικές της περιοχές, με στόχο να καταστεί από τις πιο ανταγωνιστικέςκαι να χρησιμεύσει ως σημείο αναφοράς για τις άλλες, προκειμένου και αυτές να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους. Σύμφωνα με αυτό το μέρος του προγράμματος, η Nissan θα είναι η “εταιρεία αναφοράς” στην Κίνα, τη Βόρεια Αμερική κα  την Ιαπωνία.

Οι ανανεώσεις της γκάμας των προϊόντων των εταιρειών θα ακολουθήσουν το πρόγραμμα “leader-follower” και τα οχήματα “leader” και “follower” θα παραχθούν χρησιμοποιώντας την πιο ανταγωνιστική εγκατάσταση. Για παράδειγμα, η Nissan θα ηγηθεί της ανανέωσης της κατηγορίας C-SUV μετά το 2025.

Όσον αφορά την αποδοτικότητα της τεχνολογίας, τα μέλη της Συμμαχίας θα συνεχίσουν την κεφαλαιοποίηση των υπαρχόντων στοιχείων του ενεργητικού τους, για να  ιασφαλίσουν ότι κάθε εταιρεία - μέλος θα συνεχίσει να μοιράζεται την επένδυση σε πλατφόρμες, κινητήρες και τεχνολογίες. Αυτή η κοινή χρήση έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά της στην ανάπτυξη κινητήρων και πλατφορμών, με απτά παραδείγματα την επιτυχή υιοθέτηση της πλατφόρμας CMF-B για το Nissan Juke, καθώς και της πλατφόρμας αυτοκινήτων kei για το Nissan Dayz. Οι πλατφόρμες CMF-C / D και CMF-EV θα ακολουθήσουν σύντομα  

Το πρόγραμμα leader-follower θα επεκταθεί από τις πλατφόρμες και τους κινητήρες σε όλες τις βασικές τεχνολογίες, με τη Nissan να έχει τον ηγετικό ρόλο σε :
• Αυτόνομη οδήγηση
• Τεχνολογίες συνδεδεμένων αυτοκινήτων που βασίζονται στο Android (Κίνα)
• e-PowerTrain (ePT): CMF-EV ePT

Αυτό το νέο επιχειρηματικό μοντέλο θα επιτρέψει στις εταιρείες - μέλη να αξιοποιήσουν στο έπακρο την πείρα και την ανταγωνιστικότητά τους για να ενισχύσουν τη Συμμαχία στοσύνολό της, σε ένα ριζικά μεταβαλλόμενο παγκόσμιο περιβάλλον αυτοκινήτων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top