Στα "κόκκινα" οι δοκιμές του νέου Opel Mokka 

Ετοιμάζεται και η ηλεκτρική έκδοση 

Νέο Opel Mokka δοκιμές

Δυναμικές επιδόσεις, απόδοση, υψηλή ποιότητα: αυτοί είναι μερικοί από τους στόχους εξέλιξης για το νέο Opel Mokka. Στο κέντρο δοκιμών του Rodgau-Dudenhofen, πραγματοποιούνται ρυθμίσεις για βέλτιστη ακουστική άνεση στο εσωτερικό του νέου Mokka, εξαιρετική οδηγική ασφάλεια στις υψηλές ταχύτητες και χαρακτηριστική αίσθηση Opel από το τιμόνι και τα πεντάλ. Από το Φεβρουάριο, οι ειδικοί της Opel στους τομείς πλαισίου, κινητήρα, ηλεκτρονικών και φωτισμού χρησιμοποιούν το χειμώνα του Αρκτικού Κύκλου για τις τελευταίες ρυθμίσεις σε παγωμένες λίμνες και στενούς επαρχιακούς δρόμους στη Σουηδική Λαπωνία.


Η επόμενη γενιά Opel Mokka υιοθετεί μία εντελώς νέα σχεδίαση, βασισμένη στην πολύ αποδοτική ‘multi-energy’ πλατφόρμα CMP (Common Modular Platform). Αυτό το αρθρωτό σύστημα παρέχει μέγιστη ευελιξία στην εξέλιξη των οχημάτων. Η πλατφόρμα CMP επιτρέπει επίσης την εφαρμογή αμιγούς ηλεκτροκίνησης με μπαταρία αλλά και κινητήρων εσωτερικής καύσης. Το νέο Mokka ζυγίζει έως 120kg λιγότερο από τον προκάτοχό του – με σχεδόν ίδιο μεταξόνιο και παρόμοιες διαστάσεις ελαστικών.

Στο ηλεκτρικό Mokka-e, οι μπαταρίες είναι εγκατεστημένες βαθιά στο δάπεδο του οχήματος, με αποτέλεσμα να χαμηλώνει το κέντρο βάρους και ταυτόχρονα να αυξάνεται η στρεπτική ακαμψία κατά επιπλέον 30% – εξαιρετικές προϋποθέσεις για δυναμική οδήγηση. Οι πελάτες μπορούν να προσβλέπουν σε ένα πολύ ευέλικτο Mokka δεύτερης γενιάς, που αναμένεται στις εκθέσεις των διανομέων από τις αρχές του 2021. Μέχρι τότε, οι δοκιμές συνεχίζονται εντατικά.


Τα χαρακτηριστικά αυτά δεν πρέπει να επηρεάζονται από τις καιρικές συνθήκες – είτε πρόκειται για το ψύχος του Αρκτικού Κύκλου είτε για τους καύσωνες της Μεσογείου. Η οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου πρέπει να παραμένει ακριβής και αξιόπιστη. Τμήματα, εξαρτήματα και συστήματα ρυθμίζονται συνεχώς από τους μηχανικούς της Opel: αποσβεστήρες, ελατήρια, σύστημα διεύθυνσης. Επιπλέον, το λογισμικό ελέγχου προσαρμόζεται για ιδανική αίσθηση του πεντάλ κατά την επιτάχυνση και επιβράδυνση, σωστή υποστήριξη του συστήματος διεύθυνσης και αλληλεπίδραση μεταξύ όλων των συστημάτων υποβοήθησης.


Το νέο Mokka είναι έτοιμο να δώσει τις τελικές εξετάσεις του στο κέντρο δοκιμών.  Οι μηχανικοί της Opel δίνουν τη σφραγίδα έγκρισης για χρήση στον αυτοκινητόδρομο μόνον εφόσον επιστρέψουν ικανοποιημένοι από την οβάλ πίστα. Το νέο Opel Mokka έχει ήδη περάσει με επιτυχία αυτή τη δοκιμασία. Ωστόσο, θα ακολουθήσουν και άλλες πολλές δοκιμές μέχρι το καλοκαίρι. Όταν το Mokka λάβει το πράσινο φως σε αυτές, θα εισέλθει στη γραμμή παραγωγής, προς το τέλος του έτους.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top