Η Pirelli στο Aυστραλιανό Grand Prix 

 H τελαυταία σεζόν με ελαστικά 13 ιντσών στην  F1 

Pirelli Aυστραλιανό Grand Prix

Για πρώτη φορά από τότε που η Pirelli επέστρεψε στη Formula 1, το 2011, ξεκίνησε  τη σεζόν με τα ίδια ακριβώς ελαστικά που ξεκινήσε και πέρυσι. Όπως το 2019 έτσι και φέτος επίλεξε για τη Μελβούρνη τη C2 γόμα για το P Zero λευκό σκληρό ελαστικό, την C3 γόμα ως το  P Zero κίτρινο, μέσο ελαστικό και τη C4 ως το P Zero κόκκινο, μαλακό ελαστικό. 


Αυτή η επιλογή απέδωσε εξαιρετικά πέρυσι, γι’ αυτό την επανέλαβε. Οι τρεις μεσαίες γόμες της γκάμας P Zero ταιριάζουν με τις ευρείες απαιτήσεις της Μελβούρνης πέρυσι στον αγώνα χρησιμοποιήθηκαν και οι τρεις γόμες. Το Άλμπερτ Παρκ δεν χρησιμοποιείται συνέχεια ως πίστα οπότε συχνά είναι πολύ βρώμικη η διαδρομή στην αρχή του τριημέρου. Η συγκεκριμένη επιλογή ελαστικών είναι ταιριαστή με την θεαματική βελτίωση κρατήματος της πίστας και προσφέρει στους οδηγούς, 


Η πρόσφυση και η σταθερότητα στο φρενάρισμα παίζουν σημαντικό ρόλο στο Άλμπερτ Παρκ. Υπάρχουν κοφτές στροφές και μικρές ευθείες με εξαίρεση την παρατεταμένη στροφή 8 στην όχθη της λίμνης. Η πίστα έχει πολλές ανομοιομορφίες αυτό κάνει πιο έντονη την έλλειψη πρόσφυσης.  Ο καιρός είναι ευμετάβλητος και η διαμόρφωση της πίστας δε συγχωρεί λάθη, οπότε είναι πιθανή η εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top