Πότε ξεκινούν οι πωλήσεις του νέου CUPRA Formentor  

Με ποιους κινητήρες έρχεται 

CUPRA Formentor κινητήρες

Το CUPRA Formentor είναι το πρώτο μοντέλο που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τη CUPRA. Το crossover υψηλών επιδόσεων συνδυάζει το DNA της μάρκας με τη σχεδίαση και την κατασκευή του μέλλοντος, προσφέροντας ένα εμβληματικό μοντέλο που συνδυάζει την πολυπλοκότητα, την καινοτομία καθώς και μία δυναμική εμπειρία οδήγησης. 

Το CUPRA Formentor θα λανσαριστεί αρχικά με δύο κινητήρες υψηλών επιδόσεων.Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται ένας 2.0lt TSI Turbocharged κινητήρας βενζίνης με συνολική ισχύ 310PS (228kW) και ροπή 400Nm που προσφέρει την απόλυτη έκφραση του DNA της μάρκας CUPRA. Ο κινητήρας αυτός θα συνδυαστεί με τεχνολογία 4Drive που παρακολουθεί συνεχώς την οδήγηση για να τροφοδοτήσει με ισχύ το σωστό τροχό, στον ακριβή χρόνο που χρειάζεται. 

 Το νέο μοντέλο ωστόσο, κοιτάζει το μέλλον για αναβαθμισμένη μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση, ενσωματώνοντας την υβριδική τεχνολογία plug-in υψηλής απόδοσης. Ο βενζινοκινητήρας 1.4lt TSI 150PS (110 kW), συνδυασμένος με τον ηλεκτρικό κινητήρα 85 kW με μπαταρία ιόντων λιθίου 13 kWh, επιτρέπει στο CUPRA Formentor να επιτύχει τις επιδόσεις που οι πελάτες περιμένουν, πάντα σε αρμονία με την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στο περιβάλλον. Στην πραγματικότητα, ο κινητήρας αυτός παρέχει συνολική μέγιστη ισχύ 245PS (180kW) και ροπή 400Nm με ηλεκτρική αυτονομία περίπου 50km. 

 Και οι δύο συνδυασμοί κινητήρων επωφελούνται από ένα κιβώτιο ταχυτήτων DSG με διπλό συμπλέκτη που βοηθάει τις αλλαγές των ταχυτήτων να γίνουν πιο ομαλές. Η τεχνολογία shift-by-wire είναι σχεδιασμένη ώστε ο επιλογέας ταχυτήτων να μην συνδέεται με το κιβώτιο μηχανικά αλλά να χρησιμοποιεί ηλεκτρονικά σήματα για τις αλλαγές. 

Με την προηγμένη ρύθμιση πλαισίου DCC και το προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης, το όχημα αποδίδει μεγαλοπρεπώς, ανεξάρτητα από τις οδηγικές συνθήκες ή το στυλ οδήγησης: με το ρυθμιστή ολίσθησης DCC, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει με ακρίβεια τη ρύθμιση που θέλει, ειδικά σε Εξατομικευμένη Λειτουργία. 


Ταυτόχρονα, μια σειρά συστημάτων υποβοήθησης και ασφάλειας οδηγού σημαίνει ότι το CUPRA Formentor θα προσφέρει ασφαλή οδήγηση στην κατηγορία, μειώνοντας το άγχος ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες οδήγησης με το ημι-αυτόνομη οδήγησης επιπέδου 2. Μεταξύ των σημαντικότερων χαρακτηριστικών είναι τα Predictive Adaptive Cruise Control, Emergency Assist, Travel Assist, Side και Exit Assist. Οι πωλήσεις του CUPRA Formentor θα ξεκινήσουν το τελευταίο τετράμηνο του 2020. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top