Το Mercedes-Benz Sprinter έγινε 25 χρονών και ηλεκτρικό  

 Δείτε την αυτονομία του 

Mercedes-Benz Sprinter Γενέθλια 25 χρόνια

Πριν από 25 χρόνια, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ένα ελαφρύ επαγγελματικό που έμελλε να δώσει το όνομά του σε μια ολόκληρη κατηγορία οχημάτων: το Sprinter. Σήμερα, ένα τέταρτο του αιώνα αργότερα, εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αναφοράς στην κατηγορία του. Παράλληλα με τις διαχρονικές αξίες του όπως ποιότητα, αξιοπιστία, οικονομία και άνεση, το σημερινό Sprinter προσφέρει επίσης δικτύωση και συνδεσιμότητα, αλλά και την ηλεκτροκίνητη έκδοση eSprinter για μεταφορές χωρίς τοπικές εκπομπές ρύπων!

Με αφορμή αυτή την ιδιαίτερη επέτειο, η Mercedes-Benz Vans θα δημοσιεύει κάθε μήνα ένα ειδικό αφιέρωμα για το Sprinter στην πλατφόρμα Mercedes me σε όλη τη διάρκεια του 2020. Τα αφιερώματα θα αναδεικνύουν την ηγετική θέση του Sprinter στην αγορά όλα αυτά τα χρόνια και θα παρουσιάζουν πώς έχει καταφέρει να συνδυάζει πάντα την ιστορική παράδοση με τις σύγχρονες καινοτομίες. 


Οικονομικό, αξιόπιστο και πολυμορφικό όπως πάντα, σήμερα το eSprinter που παρουσιάστηκε το 2019 μπορεί να εξυπηρετεί τις διανομές αγαθών, τα εργοτάξια ή τον κλάδο υπηρεσιών με μηδενικές τοπικές εκπομπές ρύπων. Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης στους μπροστινούς τροχούς αποδίδει ισχύ 85 kW και ροπή στρέψης έως 295 Nm. Ο ευπροσάρμοστος σχεδιασμός ωφέλιμου φορτίου και μπαταρίας μπορεί να ικανοποιεί εξατομικευμένα τις ανάγκες. Με μπαταρία ωφέλιμης ηλεκτρικής ισχύος 47 kWh, η αυτονομία του Sprinter φτάνει τα 168 χιλιόμετρα  όταν το ωφέλιμο φορτίο είναι 891 κιλά. Αν κάποιος προτιμά μεγαλύτερο ωφέλιμο φορτίο, μπορεί να επιλέξει μικρότερη χωρητικότητα μπαταρίας. Ενδιαφέρουσα προοπτική για τους διαχειριστές στόλων αποτελεί το εργαλείο eCharging Planner, το οποίο παρέχει υποστήριξη κατά τη μετάβαση στην ηλεκτρική κινητικότητα χωρίς τοπικές εκπομπές με τη Mercedes-Benz Vans. Το eSprinter θα λανσαριστεί στην ελληνική αγορά μέχρι το τέλος του 2020. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top