Δείτε σε βίντεο τις δοκιμές πρόσκρουσης του νέου Ford Puma 

Πήρε τα πολυπόθητα 5 αστέρια

Το νέο Ford Puma είναι το  νεότερο μοντέλο της οικογένειας Ford που αξιολογήθηκε από τον ανεξάρτητο οργανισμό Euro NCAP με την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων στον τομέα της ασφάλειας.

Το νέο Ford Puma στην Ελλάδα με τιμές από 20.097 ευρώ

Αναλυτικότερα, ο ανεξάρτητος οργανισμός αξιολόγησης Euro NCAP απένειμε στο νέο Ford Puma υψηλή βαθμολογία για την προστασία ενηλίκων επιβατών και παιδιών δίνοντάς του «άριστα» τόσο στις δοκιμές πλευρικών συγκρούσεων σε μπαριέρα, όσο και για τις πιο σοβαρές πλευρικές προσκρούσεις σε στύλο. Επίσης, ο οργανισμός εκθείασε την αποτελεσματικότητα των τεχνολογιών υποστήριξης της οδήγησης του αυτοκινήτου. 


Στους επιμέρους τομείς αξιολόγησης ο Euro NCAP απένειμε στο νέο Ford Puma βαθμολογία 94% στον τομέα της προστασίας των ενηλίκων επιβατών, 84% στην προστασία των παιδιών, 77% στην προστασία των ευάλωτων χρηστών του δρόμου - όπως είναι για παράδειγμα οι ποδηλάτες - καθώς και 74% για τα συστήματα υποστήριξης και ασφάλειας με τα οποία εξοπλίζεται. Επιπρόσθετα, το νέο Ford Puma απέσπασε συνολικά 16 βαθμούς στις δοκιμές πλευρικής πρόσκρουσης και 12 βαθμούς για την εγκατάσταση των συστημάτων συγκράτησης παιδιών.  

Συνολικά, πέραν της ισχυρής δομής του αμαξώματος, στις τεχνολογίες που διασφαλίζουν στο νέο Ford Puma κορυφαία επίπεδα ασφάλειας περιλαμβάνονται τα συστήματα ασφάλειας και υποστήριξης της οδήγησης Adaptive Cruise Control με Stop & Go, Speed Sign Recognition και Lane Centring, Blind Spot Information System (BLIS) με Cross Traffic Alert, Enhanced Active Park Assist/Active Park Assist 2, Evasive Steering Assist, Intelligent Speed Limiter, Lane-Keeping System με Road Edge Detection, Local Hazard Information, Post-Collision Braking, Pre-Collision Assist με Active Braking και Wrong Way Alert. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top