Τα 120 χρόνια ιστορίας Fiat τιμήθηκαν από τα Top Gear και Autobild

Ένα ορόσημο που πολύ λίγοι κατασκευαστές έχουν καταφέρει να φτάσουν.

Fiat ιστορία 120 χρόνια ειδικό βραβείο Top Gear  Autobild Ισπανία

Η ιστορία της Fiat ξεκινά στις 11 Ιουλίου του 1898 με τη δημιουργία του πρώτου της αυτοκινήτου, του Fiat 3½ HP, ενός αξιόπιστου και σχετικά προσιτού οχήματος. Σήμερα με 120 χρόνια ιστορίας η Fiat είναι πρωτοπόρος στην παροχή λύσεων μετακίνησης με προσιτό κόστος και φιλικότητα προς το περιβάλλον. Το πιο πρόσφατο δείγμα αυτής της φιλοσοφίας αποτελεί το Fiat Concept Centoventi, το οποίο παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση της Γενεύης και αποτελεί τη δημοκρατική απάντηση στην ηλεκτροκίνηση.


Τα φετινά βραβεία "Axel Springer Motor Awards" στην Ισπανία χαρακτηρίστηκαν από ένα ειδικό βραβείο που απονεμήθηκε στη Fiat. Στα πλαίσια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη, η FCA Ισπανίας παρέλαβε το βραβείο "Premio Especial Trayectoria de una marca"  (Ειδικό Βραβείο για την πορεία μίας μάρκας) με αφορμή τη συμπλήρωση 120 χρόνων από τη δημιουργία της, ένα ορόσημο που πολύ λίγοι κατασκευαστές έχουν καταφέρει να φτάσουν.

Το βραβείο αποτελεί αναγνώριση της πρωτοποριακής πορείας που ακολούθησε η μάρκα δημιουργώντας μοναδικά μοντέλα, ενώ παράλληλα εστιάζει στην ιστορία της μάρκας που διαχρονικά εκδημοκράτισε τη χρήση του αυτοκινήτου σε παγκόσμια κλίμακα. Εκτός από τα 120 χρόνια της μάρκας, η Fiat γιορτάζει και τα 100 χρόνια παρουσίας στην Ισπανία.Η κριτική επιτροπή των βραβείων αποτελείται από αναγνώστες και συντάκτες μέσων του ειδικού τύπου, όπως τα AutoBild, Top Gear και Motor.es. Οι αναγνώστες επιλέγουν τα βραβεία για τα μοντέλα και οι συντάκτες τους νικητές των ειδικών βραβείων.

Βαγγέκλης Γκούμας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top