H Hyundai Παγκόσμια πρωταθλήτρια WRC 2019 

Ο ρόλος της φωτιάς στην Αυστραλία   

Hyundai Παγκόσμια πρωταθλήτρια WRC 2019 

 Η κατάκτηση του Πρωταθλήματος των Κατασκευαστών του WRC από την Hyundai Motorsport ήταν αποτέλεσμα μιας σκληρής και αφοσιωμένης ομαδικής προσπάθειας από την ίδρυση της εταιρίας στα τέλη του 2012. Ξεκινώντας από λευκό χαρτί, η ομάδα σύντομα δημιούργησε επαγγελματική εμφάνιση WRC και ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο βασισμένο στο roadgoing i20 της εταιρίας. 


Συνολικά, η ομάδα της Hyundai Motorsport κατέκτησε τέσσερις νίκες το 2019 καθ 'οδόν προς τον τίτλο των κατασκευαστών – στα Tour de Corse, Ράλι Αργεντινής, Rally Italia Sardegna και Rally de España - και ανέβηκε 13 φορές στο βάθρο κατά τη διάρκεια της σεζόν. Από τις αρχές του 2019, με τον Διευθυντή της Ομάδας Andrea Adamo, οι στόχοι της εταιρείας ήταν σαφείς: να αγωνιστούμε για τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο μας. Απέναντι σε πολύ ισχυρό ανταγωνισμό, η ομάδα της Hyundai Motorsport δούλεψε σκληρά για να διατηρήσει - και στη συνέχεια να επεκτείνει - το πλεονέκτημά της στην κορυφή του πίνακα πριν από την ολοκλήρωση της σεζόν. 


 Οι διοργανωτές του Rally Australia, του τελευταίου γύρου της σεζόν, ανακοίνωσαν την ακύρωση του αγώνα λόγω των επικίνδυνων πυρκαγιών που πλήττουν την Αυστραλία και την περιοχή του Coffs Harbour. Μετά από αυτή την απόφαση, η Hyundai Motorsport αναδείχθηκε Παγκόσμια πρωταθλήτρια Κατασκευαστών WRC για το 2019 (*) με προβάδισμα 18 βαθμών μετά το Rally de España.  Η Hyundai Motorsport θα αξιοποιήσει τo αγωνιστικό κενό για να προετοιμαστεί για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA του 2020 με ανανεωμένη σύνθεση πληρωμάτων, έχοντας πλέον στο δυναμικό της τον πρωταθλητή των οδηγών WRC Ott Tanak και ακόμα πιο υψηλές φιλοδοξίες επιτυχίας για την κατάκτηση του τίτλου και το 2020! 

Βαγγέλης Γκούμας

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top