Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Kia θυμίζει ...διαστημόπλοιο

Γιατί το ονόμασαν Futuron 

Kia  Futuron Concept  ηλεκτρικό πρωτότυπο

Η Kia Motors αποκάλυψε  το νέο της Futuron Concept, ένα εκθαμβωτικό τετρακίνητο SUV coupe που αποτελεί το σχεδιαστικό προπομπό για τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας. Η ονομασία του Futuron Concept βασίζεται στον συνδυασμό των λέξεων "future" και "on" ταιριάζοντας ιδανικά στις δυναμικές και ελκυστικές γραμμές του SUV Coupe που ενσωματώνει ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης με κίνηση σε όλους τους τροχούς και με τη μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση βάρους.  

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της τετραθέσιας καμπίνας είναι το κόκπιτ, το σχήμα του οποίου είναι σα να αγκαλιάζει τον οδηγό. Το γραφικό περιβάλλον χρήστη (GUI) υποστηρίζει τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και διάφορες πληροφορίες για το αυτοκίνητο και τις αυτόνομες διασυνδεμένες λειτουργίες του για μια μοναδική εμπειρία χρήστη.


 Με μήκος 4.850 mm, ύψος 1.550 mm και με μεταξόνιο μήκους 3.000 mm, η αυξημένη απόσταση του Futuron από το έδαφος δίνει έμφαση στο κόμπακτ δυναμικό αμάξωμα. Οι αναλογίες αυτές ευνοούνται από την ηλεκτρική διάταξη που συνδυάζεται με μία μπαταρία υψηλής χωρητικότητας τοποθετημένη χαμηλά και κάτω από το δάπεδο της καμπίνας. Η συγκεκριμένη θέση της μπαταρίας προσφέρει το βέλτιστο κέντρο βάρους και την καλύτερη απόκριση του συστήματος τετρακίνησης e-AWD. 

Βαγγέλης Γκούμας
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top