Ποια είναι τα νέα μοντέλα της Ducati 

Πρεμιέρα για την εντυπωσιακή Streetfighter V4 

Ducati Νέα μοντέλα

Η Ducati παρουσίασε σε μία ιδιαίτερη εκδήλωση, στο Ρίμινι της Ιταλίας, τις ολοκαίνουργιες μοτοσυκλέτες της και μια σειρά νέων e-bikes για το 2020.Πρώτη στη σκηνή βρέθηκε η ολοκαίνουργια Panigale V2, το εξαιρετικό δικύλινδρο super sport μοντέλο με τον κινητήρα Superquadro των 955 κ.εκΗ μέγιστη ισχύς των 155 ίππων αποδίδεται στις 10.750 σ.α.λ. ενώ η μέγιστη ροπή των 104 Nm της προδιαγραφών Euro 5 μοτοσυκλέτας, στις 9.000 σ.α.λ..  

Στη σκηνή ακολούθησε η Panigale V4 την οποία  κινεί ο Desmosedici Stradale χωρητικότητας 1.103 κ.εκ. Ένας V4 κινητήρας που προέρχεται από το MotoGP, με περιεχόμενη γωνία 90 μοιρών και το επαναστατικό δεσμοδρομικό σύστημα χρονισμού των βαλβίδων, με αντίθετης περιστροφής στροφαλοφόρο άξονα και Twin Pulse σειρά ανάφλεξης. Ο κινητήρας αποδίδει το μέγιστο των 214 ίππων στις 13.000 σ.α.λ. και ροπή 12,6 kgm στις 10.000 σ.α.λ. 


Το Ducati Quick Shift EVO 2 (DQS) μειώνει τους χρόνους αλλαγής σχέσεων επιτρέποντας πιο δυναμικές αλλαγές (πάνω από 10.000 σ.α.λ.) και ενισχύοντας τη σταθερότητα της μοτοσυκλέτας σε κάθε αλλαγή ταχύτητας, κατά τη διάρκεια άμεσης επιτάχυνσης ή μέσα σε μία στροφή.  
Τελευταία στη σκηνή η πολυαναμενόμενη νέα Streetfighter V4, μια εξαιρετική μοτοσυκλέτα στο πνεύμα αυτού που στο Borgo Panigale αποκαλείται "Formula Fight": οι μηχανικοί πήραν τον Desmosedici Stradale κινητήρα των 1.103 κ.εκ., πρόσθεσαν την τελευταία γενιά ηλεκτρονικών της Panigale V4, το βάρος κρατήθηκε χαμηλά στα 178 κιλά, προστέθηκε ένα ψηλό και φαρδύ τιμόνι, αφαιρέθηκαν τα fairings και ανέβηκε η απόδοση στους 208 ίππους @ 12,750 σ.α.λ.. 


Στην συνέχεια παρουσιάστηκε η νέα Icon Dark, το μοντέλο μικρότερου κυβισμού (800 κ.εκ)  της της γκάμας του Ducati Scrambler μαζί με δύο σκίτσα πρωτοτύπων που δημιουργήθηκαν από το Centro Stile Ducati για την EICMA 2019. Ακολούθησε η Multistrada 1260 S Grand Tour, μια νέα ειδική έκδοση που σχεδιάστηκε για όσους θέλουν να καταπίνουν τα χιλιόμετρα χωρίς να στερούνται ανέσεων. Μετά την Multistrada σειρά είχαν δύο εκδόσεις της Diavel 1260, με νέα χρώματα για το 2020: το Dark Stealth (διαθέσιμο για τη στάνταρ έκδοση) και ένα ολοκαίνουργιο Ducati Red με λευκές λεπτομέρειες (για την έκδοση S), που τονίζουν ακόμα περισσότερο το σπορτίφ power-cruiser χαρακτήρα της μοναδικής αυτής μοτοσυκλέτας. 


Μετά την επιτυχία του ηλεκτρικού ποδήλατου Ducati MIG-RR, που παρουσιάστηκε στην τελευταία EICMA, η Ducati για το 2020 παρουσίασε μερικά ακόμα e-bikes. Το πρώτο μεγάλο νέο είναι η Ducati MIG-RR Limited Edition, από την οποία θα κατασκευαστούν μόλις 50 Η γκάμα ολοκληρώνεται με το E-Scrambler, μια έκδοση “Trekking” με high-end στοιχεία, που απευθύνεται σε όσους αναζητούν μια γεύση ελευθερίας με το απαράμιλλο στιλ Ducati Scrambler. 

Βαγγέλης Γκούμας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top