Πόσα χιλιόμετρα έκανε το ηλεκτρικό ΜΙΝΙ σε ταξίδι χωρίς στάση

Τι λένε οι εργοαστασιακές μετρήσεις 

ΜΙΝΙ Cooper SE Ταξίδι Αυτονομία

Το MINI το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας χάρη στην τελευταία τεχνολογία κυψελών μπαταριών,πραγματοποίησε  ένα σύντομο ταξίδι από το Αμβούργο στο νησί Sylt της Βόρειας Θάλασσας.Οδηγώντας μία διαδρομή περίπου 200 χλμ. βγαίνει από τα όρια της πόλης του Αμβούργου και κατευθύνεται προς το τουριστικό θέρετρο που βρίσκεται στην πάνω αριστερή πλευρά του χάρτη της Γερμανίας. Το πλήρως ηλεκτρικό MINI δεν θα χρειαστεί να καταναλώσει δικά του ενεργειακά αποθέματα στο τελευταίο σκέλος του ταξιδιού.

Στο Niebüll, φορτώνεται στο συρμό Sylt Shuttle του Γερμανικού σιδηροδρομικού δικτύου (German Rail.Οι  υπόλοιπες κιλοβατώρες που είναι αποθηκευμένες στη μπαταρία του νέου MINI Cooper SE μπορούν να αξιοποιηθούν για μία βόλτα γνωριμίας με το νησί. Ένας σταθμός φόρτισης είναι εγκατεστημένος στο “Sylt Express” ώστε το MINI Cooper SE να μπορεί φορτίσει πλήρως τη μπαταρία του εν πλω. Ο διάπλους διαρκεί 40 λεπτά – που είναι επαρκής χρόνος.


Με αυτονομία που κυμαίνεται από 235 μέχρι 270 km, το νέο MINI Cooper SE διαθέτει ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 135 kW/184 hp, το αυτοκίνητο μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως 150 km/h στο δρόμο ταχείας κυκλοφορίας – ένα όριο που καθιερώθηκε για τεχνικούς λόγους απόδοσης. Η ενέργεια που απαιτείται για κάτι τέτοιο προέχεται από τη μπαταρία υψηλής τάσης που είναι σχεδιασμένη ειδικά για το μοντέλο και χάρη στην τελευταία τεχνολογία κυψελών αποδίδει συνολικά 32,6 κιλοβατώρες. Αποτελείται από δώδεκα μονάδες διατεταγμένες σε σχήμα Τ στο πάτωμα του νέου MINI Cooper SE. Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών ξεκινά από 211 και φτάνει 731 λίτρα, που σημαίνει ότι είναι ίδια με του 3θυρου MINI με συμβατικό κινητήρα.Μία συμβατική, οικιακή ηλεκτρική πρίζα είναι επίσης αρκετή. Και εάν τύχει να βιάζεστε τρομερά, η μπαταρία του νέου MINI Cooper SE επαναφορτίζεται στο 80% σε ένα σταθμό ταχείας φόρτισης ισχύος έως 50 kW, σε 35 λεπτά μόνο.

Βαγγέλης Γκούμας

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top