Ο κινητήρας του Abarth 595 στην Formula

Aποδεικνύει τις δυνατότητες του

Πρωταθλήματα F4 Powered by Abarth

Τα πρωταθλήματα F4 powered by Abarth ολοκληρώθηκαν στην Ιταλία και στη Γερμανία, με τους Dennis Hauger και Theo Purchaire να κατακτούν τα αντίστοιχα τρόπαια. Στην Ιταλία ο Νορβηγός οδηγός Hauger κέρδισε 12 αγώνες τερματίζοντας μπροστά από τον Βραζιλιάνο Gianluca Petecof, ενώ στη Γερμανία ο Γάλλος οδηγός Purchaire επικράτησε ανάμεσα σε 30 οδηγούς, συμπεριλαμβανομένου και του Arthur Lecler, αδερφού του οδηγού της Ferrari στην Formula 1.

Ο ανταγωνισμός και στα δύο πρωταθλήματα είναι πολύ σκληρός, ενώ κοινή συνισταμένη είναι η χρησιμοποίηση απ' όλα τα μονοθέσια του κινητήρα 1.4 T-Jet της Abarth που εφοδιάζει και τα Abarth 595 και 695. Ο κινητήρας χρησιμοποιεί ένα Turbo χαμηλής αδράνειας και αποδίδει 160 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. και 240 Nm ροπής στις 3.500 σ.α.λ. Η αναλογία των 3,5κιλών/ίππο εξασφαλίζουν εξαιρετικές επιδόσεις στα μονοθέσια προσφέροντας ένα πολύ σημαντικό μάθημα στους νεαρούς οδηγούς.

Η υψηλή απόδοση και αξιοπιστία του κινητήρα συνδυάζεται με το χαμηλό κόστος επιτρέποντας τη σχετικά προσιτή είσοδο των οδηγών στον κόσμο των αγώνων. Αυτή η λογική βρίσκεται σε απόλυτη συμφωνία με τη φιλοσοφία του ιδρυτή της μάρκας, Carlo Abarth, η οποία επέτρεψε σε ολόκληρες γενιές νέων να δοκιμάσουν την τύχη τους στους αγώνες. Τα προηγούμενα χρόνια στα μονοθέσια της F4 με τους κινητήρες της Abarth αγωνίστηκαν διάσημοι οδηγοί, όπως ο Mick Schumacher, γιος του Michael Schumacher, ο ξάδερφος του, David Schumacher (γιος του Ralf Schumacher) και ο Enzo Fitipaldi, εγγονός του δις Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1, Emerson Fittipaldi.

Bαγγέλης Γκούμας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top