Το νέο ηλεκτρικό MINI Cooper SE πέρασε μια...κόλαση 

Δοικμές αντοχής στην πιο απαιτητική πίστα 

MINI Cooper SE North Loop Nürburgring  «Πράσινη Κόλαση»

Το North Loop του Nürburgring, 20,8 χιλιόμετρα που έχουν περάσει στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ονομάστηκε  κάποτε «Πράσινη Κόλαση» (“Green Hell”) από τον τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1 Jackie Stewart. Κάθε νέο μοντέλο MINI πρέπει να δοκιμάζεται για τις επιδόσεις του σε αυτή την εξαιρετικά απαιτητική πίστα που βρίσκεται στην οροσειρά Eifel. Το θρυλικό σιρκουί είναι ο πλέον κατάλληλος τόπος δοκιμών για το νέο MINI Cooper SE 


Το νέο MINI Cooper SE είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο του BMW Group στο οποίο ο οδηγός μπορεί να ρυθμίζει ο ίδιος το επίπεδο ανάκτησης ενέργειας και την αντίστοιχη επιβράδυνση. Ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα (mode) ο ηλεκτροκινητήρας επιστρέφει περισσότερη ή λιγότερη ενέργεια στη μπαταρία υψηλής τάσης, μόλις ο οδηγός σηκώσει το πόδι του από το πεντάλ. Η πέδηση που σχετίζεται με τη λειτουργία της γεννήτριας μέσω του ηλεκτροκινητήρα είναι αντίστοιχα υψηλή ή χαμηλή.

Η τεχνολογική καινοτομία προσφέρει το κίνητρο για ένα πολύ ιδιαίτερο είδος πρόκλησης. Πόσο γρήγορα μπορεί το νέο MINI Cooper SE να πάρει στροφές όπως η  δεξιά στο Bergwerk (mine), η Caracciola-Karussell (carousel) ή το εσάκι του Stefan-Bellof-S που οδηγεί στο Schwalbenschwanz (Swallow’s Tail) χωρίς ο οδηγός να πρέπει να αγγίξει ούτε μία φορά το πεντάλ του φρένου;


Ιδανικά, το νέο MINI Cooper SE μπορεί να ολοκληρώσει τη δοκιμή απόδοσης στην πίστα του Nürburgring σε Green Mode. Παράλληλα με μια χαρτογράφηση συστήματος διεύθυνσης προσανατολισμένη στην άνεση, αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνει και μια όχι τόσο άμεση απόκριση του συστήματος κίνησης.


Ο πρώτος γύρος στην «Πράσινη Κόλαση» ήδη αποκαλύπτει σε τι βαθμό η ανάκτηση ενέργειας δύο σταδίων αυξάνει τη διασκεδαστική οδήγηση παράλληλα με την απόδοση, κάτι που γίνεται άμεσα εμφανές πριν από τη στροφή Galgenkopf (Gallow Hill). Εδώ, το νέο MINI Cooper SE μπορεί να αξιοποιήσει την ενέργεια που έχει αποθηκευτεί στη μπαταρία υψηλής τάσης κατά τη διάρκεια της αναγεννητικής πέδησης, αντί να την ξοδέψει στο φρενάρισμα. Και τώρα δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο για έναν εξαιρετικό τερματισμό στο Döttinger Höhe (Döttingen Height).

Βαγγέλης Γκούμας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top