H Fiat Chrysler καταναλώνει τη λιγότερη ενέργεια στην κατασκευή αυτοκινήτου

Δείτε σε ποιο εργοστάσιο το πέτυχαν

Fiat Chrysler Εξοικονόμηση Ενέργειας Εργοστάσια

Η παραγωγή αυτοκινήτων αποτελεί μία εξαιρετικά ενεργοβόρα διαδικασία. Με στόχο την μείωση του κόστους παραγωγής χωρίς παρταχωρ΄σηεις στην [ποιότητα , η Fiat Chrysler Automobiles (FCA) βελτιώνει την ενεργειακή απόδοση των εγκαταστάσεων της σε παγκόσμιο επίπεδο.
Με σύνθημα «κάθε μικρό βήμα μπορεί να κάνει τη διαφορά» το πιλοτικό πρόγραμμα εκίνησε από τις μονάδες παραγωγής στις Η.Π.Α. και επεκτάθηκε σε όλες τις εγκαταστάσεις, ακόμα και σε ένα από τα πιο σύγχρονα και αποδοτικά εργοστάσια του ομίλου, εκείνο του Tychy στην Πολωνία όπου κατασκευάζεται εκτός των άλλων και το Fiat 500.


Η συγκεκριμένη μονάδα παραγωγής έχει τη χαμηλότερη αναλογία κατανάλωσης ενέργειας ανά παραγόμενο αυτοκίνητο από κάθε άλλη στον κόσμο. Παρ' όλα αυτά μέσω του προγράμματος της FCA αναλύθηκαν όλες οι επιμέρους εγκαταστάσεις και οι αντίστοιχες λειτουργίες του με αποτέλεσμα να εντοπιστούν 33 τομείς όπου θα μπορούσαν να εφαρμοστούν συνολικά 90 λύσεις μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας.
Μία από τις σημαντικότερες αφορούσε στην λειτουργία ελέγχου της θερμοκρασίας των εγκαταστάσεων, η οποία αποτελεί κρίσιμης σημασίας ειδικά για το τμήμα βαφής.

Οι παρατηρήσεις που εντοπίστηκαν και στη συνέχεια οι σχετικές λύσεις που δόθηκαν απέδωσαν άμεσα μια μείωση της κατανάλωσης ενέργειας του εργοστασίου του Tychy σε ποσοστό 3%, μείωση που μεταφράζεται σε εκατομμύρια ευρώ και σημαντική μείωση του περιβαλλοντολογικού αποτυπώματος του εργοστασίου.Οι σχετικές πρωτοβουλίες έχουν ήδη εφαρμοστεί σε 10 ακόμα μονάδες παραγωγής της FCA, ενώ στόχος του ομίλου είναι να έχει επιτύχει μια μείωση στην κατανάλωση ενέργειας της τάξης του 30% το 2020 σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία.

Βαγγέλης Γκούμας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top