Γιατί είναι ξεχωριστή η νέα BMW R nineT /5  

Αναδρομή στο παρελθόν και επιστροφή στο μέλλον

Νέα BMW R nineT /5  

Η νέα R nineT /5 αποτελεί μία ακόμα προσθήκη στην επιτυχημένη σειρά μοτοσικλετών Heritage της BMW Motorrad, αυτή τη φορά με όνομα βαρύ και ιστορία: το μοντέλο τιμά την 50ή επέτειο της θρυλικής /5 και ταυτόχρονα την έναρξη παραγωγής της BMW Motorrad στο εργοστάσιο του Spandau (Βερολίνο) πριν από 50 χρόνια.Η παραγωγή αυτοκινήτων BMW αυξήθηκε τρομερά τη δεκαετία του '60, γι’ αυτό και πάρθηκε η απόφαση να κατασκευάζονται οι μοτοσικλέτες BMW στο Βερολίνο.

Οι εργασίες ξεκίνησαν το 1969 με προσωπικό περίπου 400 ατόμων και μία νέα σειρά: τα μοντέλα /5 - R 50/5, R 60/5 και R 75/5. Με πλήρως ανανεωμένο πλαίσιο / κινητήρα και φρέσκια, μοντέρνα σχεδίαση, η BMW έγραψε ιστορία επεκτείνοντας την αγορά μοτοσυκλετών την εποχή εκείνη. Τα μοντέλα /5 σημείωσαν άμεση επιτυχία, ενθουσιάζοντας τους πελάτες με ένα συνδυασμό δυναμικής συμπεριφοράς σε εξοχικούς δρόμους και οδηγικής άνεσης. Εφοδιασμένο στάνταρ με θερμαινόμενα γκριπ, το R nineT /5 αναζωπυρώνει μνήμες του παρελθόντος, αναβιώνοντας τα μοντέλα /5 με σύγχρονη μορφή και μία νότα νοσταλγίας.


Το επετειακό μοντέλο διαθέτει σύγχρονα προστατευτικά γονάτων, για παράδειγμα, και μία κομψή, μεταλλική εξωτερική απόχρωση σε Lupine Blue με φιμέ φινίρισμα και διπλές γραμμές στο ρεζερβουάρ, που φέρει το επετειακό λογότυπο. Η χρήση χρωμίου στους πίσω καθρέπτες, στην πολλαπλή εξαγωγής και στο πίσω σιλανσιέ ομοίως παραπέμπουν στο παρελθόν όπως και η διπλή σέλα διαμορφωμένη στο στυλ των /5 με ένα σταυρό χαραγμένο στο κάλυμμα, ιμάντες - χειρολαβές και λευκή μπορντούρα καθώς και προστατευτικά στο τηλεσκοπικό πιρούνι. Το φινίρισμα του κινητήρα, του κιβωτίου, των μπουκαλιών του πιρουνιού, των πλημνών και των ακτίνων των τροχών σε Aluminium Silver επίσης ξαναφέρνει στη μνήμη τα θρυλικά μοντέλα /5, καθώς και τα εξαρτήματα με μαύρο φινίρισμα, όπως το πλαίσιο και το κέλυφος του άξονα μετάδοσης.

Βαγγέλης Γκούμας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top