Το πιο…«καθαρό» Astra όλων των εποχών

Με κινητήρες νέας γενιάς για ελάχιστη κατανάλωση και χαμηλούς ρύπους

Opel Astra Κινητήρες

Η Opel συνεχίζει την ίδια στρατηγική με υπερσύγχρονες, νέες γενιές πολύ αποδοτικών και ελαφρών κινητήρων βενζίνης και diesel. Τα τρικύλινδρα μηχανικά σύνολα 1.2-1.5L παράγουν από 105hp  έως 145hp κάνοντας τόσο το πεντάθυρο Astra όσο και το Sports Tourer δύο πολύ οικονομικά μοντέλα και πρωταθλητές στις μειωμένες εκπομπές . Με τη συμβολή προηγμένων τεχνολογιών μείωσης εκπομπών ρύπων, όπως το Φίλτρο Σωματιδίων Βενζίνης (GPF) και το σύστημα Επιλεκτικής Καταλυτικής Αναγωγής diesel Selective Catalytic Reduction (SCR), όλοι οι νέοι κινητήρες του Astra ήδη συμμορφώνονται με το πρότυπο Euro 6d.

Οι χαμηλές τιμές κατανάλωσης και εκπομπών CO2 οφείλονται επίσης στα σύγχρονα, εξατάχυτα μηχανικά κιβώτια, στο επτατάχυτο με συνεχώς μεταβαλλόμενη μετάδοση (CVT) και – για πρώτη φορά στην Opel – σε ένα νέο αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων.

Συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο, οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών CO2 του Astra με κινητήρες  110hp, 130hp και (145hp έχουν μειωθεί αντίστοιχα πάνω από 5%, περίπου 19% και πάνω από 15%.Το αυστηρό πρότυπο εκπομπών ρύπων θα ισχύσει για πρώτη φορά για όλες τις νέες ταξινομήσεις το 2021. 

Βαγγέλης Γκούμας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top