Τραγικό δυστύχημα με αναβάτη της Ducati στη ανάβαση του Pikes Peak

Έχασε  τη ζωή του ο Κάρλιν Νταν 

Ducati δυστύχημα νεκρός αναβάτης Κάρλιν Νταν ανάβαση Pikes Peak

Τραγική απώλεια για το μηχανοκίνητο αθλητισμό και την οικογένεια της Ducati. Ο Κάρλιν Νταν (Carlin Dunne), αναβάτης της ομάδας για πολλά χρόνια , έχασε τη ζωή του σε τραγικό δυστύχημα την Κυριακή, λίγα μόλις μέτρα πριν τον τερματισμό της φημισμένης ανάβασης του Pikes Peak, στο Κολοράντο των Η.Π.Α.. Ο  Νταν απείχε ελάχιστα πριν επιτύχει το στόχο του, που ήταν η κατάρριψη του ρεκόρ ανάβασης, πιλοτάροντας μία Streetfighter V4, σε επίπεδο πρωτότυπου. 


Η Ducati είχε κτίσει μία σημαντική παράδοση επιτυχημένων εμφανίσεων στο Pikes Peak, έχοντας κερδίσει τον αγώνα συνολικά οκτώ φορές από το 2008, με την πιο πρόσφατη μόλις πέρσι. Αρκετές από αυτές τις φορές νικητής ήταν ο Κάρλιν Νταν, ένας από τους πλέον επιτυχημένους αναβάτες στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, με καριέρα τόσο στο μηχανοκίνητο αθλητισμό όσο και ως «στάντμαν» σε ταινίες δράσης.

Χαρακτηριστικά, στη home page της ιστοσελίδας του (www.carlindunne.com) ο Νταν ανέφερε ότι στο παλμαρέ του έχει “2 νίκες στο διάσημο αγώνα Baja 1000, 3 νίκες στο Pikes Peak, 6 ταινίες δράσης, 3 παγκόσμια ρεκόρ και 28 σπασμένα κόκαλα”. 
Η Ducati αποχαιρέτισε τον άτυχο αναβάτη φιλοξενώντας τη φωτογραφία του στη home page του επίσημου website της μάρκας, με το μήνυμα “Ciao, Carlin”. Η απώλεια του Κάρλιν Νταν φέρνει σε δεύτερη μοίρα τα αποτελέσματα του Grand Prix της Ολλανδίας, στην πίστα του Άσσεν, που διεξάχθηκε επίσης αυτό το Σαββατοκύριακο.

 Βαγγέλης Γκούμας
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top