Τι μας ετοιμάζει η Ford στο μέλλον

Στα πλαίσια του εορτασμού 20 χρόνων δέσμευσης στον τομέα της βιωσιμότητας

Ford ηλεκτρικά υβριδικά μοντέλα

Η Ford ανακοίνωσε ότι όλα τα μελλοντικά μοντέλα της θα περιλαμβάνουν μία ηλεκτροκίνητη έκδοση. Τον Απρίλιο, στην εκδήλωση “Go Electric” στο Άμστερνταμ, η εταιρία αποκάλυψε μία εκτενή γκάμα 16 ηλεκτροκίνητων μοντέλων για την Ευρώπη, που είναι σχεδιασμένα ώστε να συμβάλλουν στη δημιουργία καθαρότερων και πιο αθόρυβων πόλεων με τη χρήση της φιλικής προς το περιβάλλον ηλεκτρικής ενέργειας. Η γκάμα περιλαμβάνει από μικρά οικογενειακά αυτοκίνητα μέχρι SUV και οχήματα μεταφοράς προσωπικού υπό το νέο λογότυπο “Ford Hybrid”. Παράλληλα, ένα ηλεκτρικό SUV υψηλών επιδόσεων εμπνευσμένο από τη Mustang καθώς και ένα πλήρως ηλεκτρικό Transit van, βρίσκονται ήδη σε φάση εξέλιξης.


Η Ford θα συνεχίσει να συνεισφέρει στη μείωση των εκπομπών CO2 στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή. Η πρώτη έκθεση για την Κλιματική Αλλαγή της Ford, η οποία δημοσιεύτηκε μαζί με την Έκθεση Βιωσιμότητας, περιγράφει το όραμα της εταιρίας για μετάβαση σε μία οικονομία με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα, η οποία θα έχει στο μέλλον την ικανότητα διαχείρισης του κινδύνου της κλιματικής αλλαγής.Η Ford θα περιορίσει τα πλαστικά μιας χρήσης από τις δραστηριότητές της μέχρι το 2030.

Η Ford θα χρησιμοποιεί 100% ανανεώσιμη ενέργεια στα εργοστάσια παραγωγής της σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2035, δηλαδή ενέργεια που προέρχεται από ανανεώσιμες φυσικές πηγές – όπως υδροηλεκτρική, γεωθερμική, αιολική και ηλιακή. Κάνοντας ένα βήμα προς αυτό το στόχο, η εταιρία δεσμεύτηκε να προμηθεύεται μεγάλες ποσότητες ανανεώσιμης ενέργειας, και συγκεκριμένα 500.000 MWh, μέσω του προγράμματος MIGreenPower της DTE Energy από τοπικά αιολικά πάρκα στο Michigan. Αυτή είναι η μεγαλύτερη προμήθεια ανανεώσιμης ενέργειας στην ιστορία της Ford.

Βαγγέλης Γκούμας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top