Κλασσικά μοντέλα της Opel στη γραμμή εκκίνησης

Πενήντα χρόνια είναι  σταθερά προσηλωμένη στους αγώνες ράλι

Κλασσικά Μοντέλα Της Opel

Το Bodensee Klassik 2019 ξεκινά στις 2 Μαΐου, στις 5 μ.μ. στην πόλη Friedrichshafen. Την Παρασκευή  και το Σάββατο  180 κλασικά αυτοκίνητα σε άριστη κατάσταση θα διανύσουν συνολικά 530 χλμ. περνώντας από τις περιοχές Vorarlberg, Tirol, Allgäu και Upper Swabia. Φέτος το «παρών» δίνουν θρυλικά ονόματα της Opel από τους αγώνες ράλι.

Το Ascona B 400 – το μοντέλο που οδήγησαν οι Walter Röhrl και Christian Geistdörfer, όταν έγιναν Παγκόσμιοι Πρωταθλητές το 1982 – πλαισιώνεται από κλασικά αυτοκίνητα όπως τα “Kulläng” Kadett και Irmscher Commodore. Τα cockpit επανδρώνονται από διάσημα ονόματα: Ο πρεσβευτής μάρκας Opel και νικητής του Le Mans, Jockel Winkelhock, θα οδηγήσει ένα Kadett C GT/E, ο ηθοποιός Florian Bartholomäi αντίστοιχα ένα 1983 Corsa A Cup, και ο αντιπρόεδρος επικοινωνιών της Opel, Harald Hamprecht θα καθίσει στο τιμόνι ενός Commodore B GS/E 190 hp.

Συμμετέχουν τα εξής κλασικά αυτοκίνητα Opel:

Opel Kadett B “Kulläng“ (106hp), model year 1971
Opel Commodore B GS/E (190hp), model year 1972

Opel Kadett C GT/E (160hp), model year 1978


Opel Ascona B 400 (240hp), model year 1981
Opel Corsa A Cup (83hp), model year 1983
Opel Kadett E GSi (115hp), model year 1985

 Επιπλέον, ένα αγωνιστικό Opel του 1903, μία έκδοση αυτοκινήτου τουρισμού μεγάλων αποστάσεων του Manta A και ένα 210hp Opel Insignia Grand Sport 4x4 θα εκτίθενται μπροστά από το συνεδριακό κέντρο Bregenz Festspielhaus.Το αποκλειστικό μοντέλο της τρέχουσας ναυαρχίδας της Opel είναι βαμμένο στο κίτρινο αγωνιστικό χρώμα των θρυλικών μοντέλων από το Rüsselsheim.

Η Opel προωθεί αυτή τη στιγμή νεαρούς οδηγούς στο ADAC Rallye Cup, το οποίο διοργανώνεται με την έκδοση 140hp Cup του ADAM. Εκτός από το ελκυστικό χρηματικό έπαθλο, ο νικητής έχει τη δελεαστική προοπτική να εξασφαλίσει ένα ADAM R2 με πακέτο ανταλλακτικών για την επόμενη σεζόν. Η Opel προσφέρει επίσης στους συμμετέχοντες στο Cup επιτόπου τεχνική και διαχειριστική υποστήριξη, καθώς και ένα πακέτο εκκίνησης για τους νεοεισαχθέντες στο θεσμό.
Εν όψει της σεζόν του 2021, η Opel θα εξελίξει ένα νέο R2 μοντέλο βασισμένο στο προσεχές Corsa, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί τόσο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα όσο και σε διεθνείς  αγώνες ιδιωτών. Ο κατασκευαστής έχει μακρά παράδοση και παραμένει πλήρως προσηλωμένος στο μηχανοκίνητο αθλητισμό για το μέλλον.

Βαγγέλης Γκούμας
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top