Ποιες γόμες ελαστικών Pirelli επιλέχθηκαν στο Κινέζικο GP

Εορτασμός 1000 αγώνων της Formula 1

Γόμες Ελαστικών Pirelli Κινέζικο GP Formula 1

Το φετινό Κινέζικο GP είναι μοναδικό καθώς η Formula 1 γιορτάζει τους 1000 αγώνες, σε 364 απ' αυτούς, η Pirelli ήταν παρών. Η επιλογή για το σκληρό ελαστικό είναι η γόμα C2, για το μέσο ελαστικό είναι η γόμα C3 και για το μαλακό ελαστικό η γόμα C4: Πρόκειται για τις τρεις μεσαίες γόμες στην γκάμα της Pirelli. Οι γόμες αυτές ταιριάζουν καλά με τις διαφορετικές απαιτήσεις του μοναδικού Διεθνούς Αυτοκινητοδρομίου της Σαγκάη. Στο παρελθόν έχουμε παρακολουθήσει πολύ ενδιαφέροντες αγώνες εκεί, με τη στρατηγική ελαστικών να αποτελεί κλειδί.  


Χαρακτηριστικά πίστας
•    Η φαρδιά πίστα είναι γνωστή για τις μεγάλες ευθείες και τις παρατεταμένες στροφές: Στην ευθεία τα ελαστικά - ειδικά τα εμπρός - ψύχονται και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μπλοκάρισμα. 
•    Ο καιρός αποτελεί πάντα ερωτηματικό: Οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι κάτι συνηθισμένο αυτό αυξάνει τις πιθανότητες της τοπικής παραμόρφωσης (graining) ειδικά στις ελεύθερες δοκιμές. 
•     Πέρυσι στην Κίνα υπήρξε μεγάλη ποικιλία διαφορετικών στρατηγικών: Ο Daniel Ricciardo κέρδισε για λογαριασμό της Red Bull με στρατηγική δυο αλλαγών μολονότι η στρατηγική επηρεάστηκε από την παρουσία του αυτοκινήτου ασφαλείας. 
•    Η πίστα έχει επιφάνεια μέσης τραχύτητας και είναι αρκετά απαιτητική με τα ελαστικά. Το εμπρός αριστερά ελαστικό καταπονείται περισσότερο. 
•    Οι πλευρικές φορτίσεις (στροφές) είναι σχετικά ισορροπημένες με τις διαμήκεις (επιτάχυνση- φρενάρισμα) στην Κίνα. Οι στροφές 1 και 13 είναι οι πιο απαιτητικές. 


Mario Isola – Επικεφαλής F1 και αγώνων αυτοκινήτου
“Πέρυσι το Κινέζικο GP ήταν το πρώτο στο οποίο είχαμε αφήσει κενό στην επιλογή γομών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διεξαχθεί ένας συναρπαστικός αγώνας με έμφαση στη στρατηγική. Οι γόμες C2, C3, C4 που αποτελούν τις φετινές επιλογές για σκληρή, μέση και μαλακή γόμα είναι σχεδόν αντίστοιχες με την περσινή επιλογή, μέσης, μαλακή ςκαι πάρα πολύ μαλακής γόμας στην Κίνα. Ελπίζουμε ότι αυτή η επιλογή θα οδηγήσει σε αντίστοιχο αποτέλεσμα ώστε να έχουμε διασκεδαστική δράση και καλή μίξη στρατηγικών.

Η πίστα στην Σαγκάη είναι πλήρης, περιέχει σχεδόν τα πάντα. Αποτελεί λοιπόν ένα καλό τεστ τόσο για την απόδοση του μονοθέσιου όσο και των ελαστικών. Καθώς υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για προσπέρασμα και έχουμε και τους εορτασμούς για το 1000στό GP ελπίζουμε να είναι ένα Σαββατοκύριακο που θα θυμόμαστε για καιρό”.

Βαγγέλης Γκούμας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top