Σε ποια χώρα η Nissan επένδυσε το απίστευτο ποσό των 3 δις δολαρίων  

Νέα γραμμή παραγωγής για το Navara

Nissan Navara

Με μια επένδυση ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη μονάδα της στο Rosslyn της Πρετόρια, η Nissan ετοιμάζεται για την  παραγωγή της επόμενης γενιάς του Navara pickup.H συγκεκριμένη επένδυση,  διευρύνει τον στρατηγικό ρόλο του εργοστασίου ως κατασκευαστικού κόμβου, για τα ελαφρά φορτηγά της Nissan.  Η παραγωγή του Navara θα πλαισιώσει τα δημοφιλή μοντέλα NP200 και NP300, τα οποία ήδη κατασκευάζονται  στο  Rosslyn και πωλούνται τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και σε  45 χώρες της Αφρικανικής ηπείρου.


Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει το 2020 και θα δημιουργήσει περίπου 1.200 νέες θέσεις εργασίας, τόσο εντός του εργοστασίου όσο και σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα της περιοχής.  Ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς,  η κατασκευή  του Navara εκτιμάται ότι  θα προσθέσει 30.000 αυτοκίνητα  στον τρέχοντα ετήσιο όγκο παραγωγής των 35.000 αυτοκινήτων του Rosslyn, δημιουργώντας την ανάγκη για μια νέα, δεύτερη βάρδια λειτουργίας  στο εργοστάσιο.


Η επένδυση στην παραγωγή του Navara θα οδηγήσει σε περαιτέρω εκσυγχρονισμό του εργοστασίου του Rosslyn, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας, ευέλικτης γραμμής παραγωγής και πρόσθετων εγκαταστάσεων, αλλά  και στην κατάρτιση και  εκπαίδευση του προσωπικού.
Σε συνεργασία με το Κέντρο Ανάπτυξης της Αυτοκινητοβιομηχανίας (AIDC), μιας  κυβερνητικής υπηρεσίας που υποστηρίζει τις μικρές επιχειρήσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, η Nissan έχει εντοπίσει 15 τοπικές εταιρίες που θα ενισχύσει,  ενόψει των προετοιμασιών της για το νέο Navara.  Μέχρι σήμερα, η Nissan μαζί με το AIDC έχουν “επωάσει”  8 νέους κατασκευαστές  εξαρτημάτων και συναφείς εταιρείες, μέσα από το πρόγραμμα νεοφυών επιχειρήσεων Broad Based Black Economic Empowerment (BBBEE). Συνολικά, η Nissan διαθέτει 318 προμηθευτές BBBEE, που αποτελούν το 34% του συνολικού αριθμού προμηθευτών στη Νότιο Αφρική.

Βαγγέλης Γκούμας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top