Πως απέδωσαν τα ελαστικά Pirelli  στον αγώνα Grand Prix Μπαχρέιν

Οι διαφορετικές γόμες έκαναν την διαφορά 

Pirelli  Grand Prix Μπαχρέιν

Ο Lewis Hamilton ηγήθηκε στο 1-2 της Mercedes, που ήταν το αποτέλεσμα ενός δραματικού Σαββατοκύριακου. Ο Βρετανός πήρε το προβάδισμα λίγο πριν το τέλος του αγώνα καθώς ο κάτοχος της pole, Charles Leclerc με τη Ferrari, αντιμετώπισε πρόβλημα. Οι τρεις οδηγοί που ανέβηκαν στο βάθρο ακολούθησαν διαφορετικές στρατηγικές δυο αλλαγών σ’ ένα συναρπαστικό αγώνα που είχε ως χαρακτηριστικό πολλές διαφορετικές τακτικές καθώς η πτώση απόδοσης των ελαστικών, λόγω θερμικής καταπόνησης, ήταν σε υψηλά επίπεδα.


Σημεία κλειδιά 
•    Πριν αντιμετωπίσει μηχανικό πρόβλημα ο Leclerc είχε τέτοιο προβάδισμα που πραγματοποίησε το δεύτερο pit stop του χωρίς να χάσει την πρωτοπορία. Πήρε βαθμό για τον ταχύτερο γύρο. 
•    Ο Sebastian Vettel, τερμάτισε 5ος μετά από τρεις επισκέψεις στα pit, η τελευταία ήταν απόρροια συμβάντος στην πίστα. 
•    Υπήρξε έντονη στρατηγική μάχη ανάμεσα σε Mercedes και Ferrari. Αμφότερες οι ομάδες επιχείρησαν τακτική προσπεράσματος μέσω των πιτ (undercut) και στην πρώτη και στην δεύτερη αλλαγή ελαστικών.  
•    Μολονότι είχαμε πολλές διαφορετικές στρατηγικές όλοι οι οδηγοί εκκίνησαν με τη μαλακή γόμα εκτός από τον οδηγό της Williams, Robert Kubica. 
•    O μόνος οδηγός που επιχείρησε στρατηγική μιας αλλαγής ήταν ο Daniel Ricciardo της Renault. Εγκατέλειψε δυο γύρους πριν το φινάλε.

 
Πως απέδωσε η κάθε γόμα
•    ΣΚΛΗΡΗ C1: Η σκληρή γόμα χρησιμοποιήθηκε μόνο από έναν οδηγό τον Carlos Sainz, της McLaren. Καθώς όλοι σχεδόν πήγαν σε τακτική δυο αλλαγών δεν υπάρχει σημείο αναφοράς γι’ αυτή. 
•    MEΣΗ C2: Το ελαστικό αυτό, ήταν κλειδί για το ρυθμό του Leclerc. O Mονεγκάσκος χρησιμοποίησε στα δυο τελευταία μέρη του αγώνα τη μέση γόμα, το ίδιο και άλλοι οδηγοί όπως ο Max Verstappen με τη Red Bull. Ο Hamilton χρησιμοποίησε τη μέση γόμα μια φορά, στο τελευταίο μέρος του αγώνα.
•    ΜΑΛΑΚΗ C3: Ο Ricciardo χρησιμοποίησε αυτή τη γόμα σχεδόν για το μισό αγώνα: Ο επικεφαλής του πρωταθλήματος Valtteri Bottas ήταν ο μόνος οδηγός στο βάθρο, που τερμάτισε με την μαλακή γόμα.
Βαγγέλης Γκούμας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top