Η Ford στήριξε την Ινώ Στεφανή σε αγώνα δρόμου στους -30 βαθμούς Κελσίου

Δίπλα και Έλληνας κολυμβητής υπέρ-αποστάσεων

Ford Motor Ελλάς Ινώ Στεφανή“Rovaniemi 150”

Η Ford Motor Ελλάς στέκεται στο πλευρό κάθε γυναίκας που κυνηγά με πάθος τα όνειρά της. Και για το λόγο αυτό,ταξίδεψε μέχρι το “παγωμένο” Ροβανιέμι της Φινλανδίας προκειμένου να στηρίξει την Ινώ Στεφανή, μία γυναίκα που ήθελε να κάνει πράξη ένα “τρελό” της όνειρο: να συμμετάσχει σε έναν από τους δυσκολότερους αγώνες δρόμου σε ολόκληρο τον κόσμο.Για κάθε ανθρώπινο οργανισμό, το “Rovaniemi 150” είναι μία extreme δοκιμασία, στην οποία οι συμμετέχοντες καλούνται να καλύψουν -άλλοτε τρέχοντας και άλλοτε περπατώντας- μία απόσταση συνολικού μήκους 150 χλμ. στον Αρκτικό Κύκλο, σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος που φτάνουν έως και τους -30° C. 


Σε αυτό τον μαραθώνιο, οι πολικές θερμοκρασίες καταπονούν ιδιαίτερα το σώμα καθιστώντας ακόμα πιο δύσκολη και απρόβλεπτη την προσπάθεια επιβίωσης των αθλητών, οι οποίοι, καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, είναι υποχρεωμένοι να σέρνουν μαζί τους ένα έλκηθρο «φορτωμένο» με όλο τον εξοπλισμό τους (όπως φαγητό, νερό, ρούχα κλπ). Βλέπετε, οι κανόνες στο απαιτητικό “Rovaniemi 150” απαγορεύουν… δια ροπάλου κάθε είδους εξωτερική βοήθεια από τη διοργάνωση, η οποία επεμβαίνει μόνο σε περίπτωση εγκατάλειψης.
Δίπλα στην Ινώ, σε αυτό το παράτολμο εγχείρημα βρέθηκε από την αρχή ο Έλληνας κολυμβητής υπέρ-αποστάσεων, Σπύρος Χρυσικόπουλος. Παρά τις προφανείς αντιξοότητες, στις 23 Φεβρουαρίου η Ινώ Στεφανή και ο Έλληνας κολυμβητής υπέρ-αποστάσεων, Σπύρος Χρυσικόπουλος, βρέθηκαν στην εκκίνηση του φετινού “Rovaniemi 150” προκειμένου να πετύχουν το (φαινομενικά) ακατόρθωτο εγχείρημά τους: να τερματίσουν σε έναν από τους δυσκολότερους αγώνες πεζοπορίας στον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί πως στην εκκίνηση του “Rovaniemi 150” βρέθηκε για πρώτη φορά Ελληνίδα.


Είχαν περάσει σχεδόν 36 “δύσκολες” ώρες μέχρι τη στιγμή που η Ινώ και ο Σπύρος είδαν για πρώτη φορά εμπρός τους τα φώτα της πόλης -εκεί όπου ήταν και ο τερματισμός του φετινού αγώνα. Πιο πριν όμως, οι δύο Έλληνες έπρεπε να “διαβούν” και από τα 8 σημεία ελέγχου του «Rovaniemi 150”, στα οποία τόσο η Ινώ όσο και ο Σπύρος, έπρεπε να υπογράφουν προκειμένου να επιβεβαιώνουν ότι πέρασαν από τα εκάστοτε check-points. Από αυτά, μόλις σε 6 σημεία υπήρχε η δυνατότητα για ανεφοδιασμό νερού.
Ο στόχος όμως επετεύχθη, και έτσι οι δύο Έλληνες κατάφεραν να καλύψουν με τα πόδια μία απόσταση 150 χλμ. στο “ψυχρό” αλλά πάντοτε φιλόξενο Ροβανιέμι της Φινλανδίας, σε λιγότερο από τις 42 ώρες που προβλέπει ο κανονισμός. Και για την ακρίβεια, ύστερα από… ασταμάτητο περπάτημα διάρκειας 39 ωρών και 54 λεπτών! 


Ήταν απίστευτος ο «συγχρονισμός εμψύχωσης»! Ενστικτωδώς, τις στιγμές που κατέρρεε η Ινώ, ο Σπύρος έβρισκε δύναμη να την «τραβήξει» και αντίστοιχα όταν οι δυνάμεις του Σπύρου έφθιναν, η Ινώ ήταν εκεί για να τον εμψυχώσει και να συνεχίσουν. Έτσι, ύστερα από σκληρή προσπάθεια και προσήλωση στο στόχο τους, ο Σπύρος και η Ινώ κατάφεραν το αδιανόητο: να τιθασεύσουν με το μυαλό τους την κούραση και τα εμπόδια που αντιμετώπισαν αποδεικνύοντας με τον πλέον πειστικό τρόπο πως, όταν το σώμα δεν σε ακολουθεί, τελικά είναι το μυαλό εκείνο που σε πάει μπροστά!


  Βαγγέλης Γκούμας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top