Ήρθε στην Ελλάδα η νέα BMW Σειρά 3 Sedan-Εκδόσεις και Τιμές  

Είναι σε όλα καλύτερη

BMW Σειρά 3 Sedan

Παρουσιάστηκε στην Ελλάδα και στους δημοσιογράφους ειδικού τύπου η ολοκαίνουργια BMW Σειρά 3 Sedan .Οι εντυπώσεις από την πρώτη γνωριμία που είχαμε ήταν εξαιρετικές. Με την πρώτη ματιά το νέο μοντέλο πραγματικά εξιτάρει τις αισθήσεις με την εμφάνιση του καθώς διαθέτει επιθετική εμφάνιση. Είναι βασισμένη στη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας με καθαρές γραμμές και σφριγηλές επιφάνειες οι οποίες αναδεικνύουν τη μοντέρνα αισθητική αλλά και τον σπορ χαρακτήρα .

Πίσω από τις όμορφες γραμμές κρύβεται η βελτιστοποιημένη αεροδυναμική με τον συντελεστή οπισθελκούσας  (Cd) μειωμένο από 0,26 σε 0,23 (BMW 320d). Η αεροδυναική τιμή επιτυγχάνεται με χαρακτηριστικά όπως είναι ο  ενεργός έλεγχος γρίλιας αεραγωγού, Air Curtains και το σχεδόν πλήρως στεγανοποιημένο κάτω τμήμα αμαξώματος.Η νέα Σειρά 3 Sedan  με την  κωδική ονομασία «G20» πατάει στη νέα χαλύβδινη πλατφόρμα «CLAR» («Cluster Architecture»). Το νέο μοντέλο αν και μεγαλύτερο σστις διαστάσεις, είναι κατά 55κιλά g ελαφρύτερο Αυτή η …δίαιτα οφείλεται στην χρήση αλουμινίου σε καπό  και μπροστινήά φτερά ,με μείωση του βάρους κατά  5 κιλά ενώ ακόμη 7,5 κιλά εξοικονομήθηκαν από την χρήση επίσης αλουμινίου στην μπροστινή ανάρτηση και στο υποπλαίσιο έδρασης του κινητήρα.


Περνώντας στο εσωτερικό βλέπεις ότι όλα έχουν αλλάξει με την hi tech τεχνολογία να κάνει την εμφάνιση της με τις μεγάλες ψηφιακές οθόνες. Εδώ συναντάμε για πρώτη φορά τον νέο  BMW Intelligent Personal Assistant . Είναι ένας ευφυής, ψηφιακός βοηθός (Personal Assistant) ο οποίος απαντά σε απλές, καθημερινές φωνητικές εντολές και σε βοηθά να χρησιμοποιείς τα ηλεκτρονικά συστήματα του αυτοκινήτου μεταξύ των οποίων και του συστήματος ψυχαγωγίας.

Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει πίνακα οργάνων με μέγεθος οθόνης αυξημένο από 2,7 σε 5,7 ίντσες και Control Display με διαγώνιο οθόνης από 6,5 – 8,8 ίντσες. Στον προαιρετικό εξοπλισμό υπάρχει το σύστημα  BMW Live Cockpit Professional με πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3-ιντσών και Control Display 10,25 ιντσών με προσαρμοζόμενες και εξατομικεύσιμες ενδείξεις. Το νέο σύστημα BMW Operating System 7.0 βελτιστοποιεί τον έλεγχο για το χρήστη μέσω της οθόνης αφής Control Display, του iDrive Controller, τους διακόπτες στο τιμόνι, το σύστημα ελέγχου χειρονομιών BMW ή το φωνητικό έλεγχο.


Υπάρχει ακόμη διευρυμένη γκάμα ψηφιακών υπηρεσιών BMW Connected και BMW ConnectedDrive: Remote Software Upgrade που φροντίζει για τη συνεχή ενημέρωση του λογισμικού. Parking Space Assistant διευκολύνει την ανεύρεση χώρου στάθμευσης. BMW Digital Key για πρόσβαση στο όχημα και εκκίνηση μέσω smartphone. Σημαντική βοήθεια σου προσφέρει το σύστημα που σε βγάζει από το…αδιέξοδο. Αλήθεια πόσες φορές όλοιι μας δεν έχουμε μπει σε ένα στενο δρομάκι με παράλληλα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και έχουμε φτάσει σε αδιέξοδο. Η Σειρά 3 Sedan με το σύστημα που διαθέτει κάνει όπισθεν και περνά μέσα από τον στενό δρόμο κάνοντας μόνη της τους ελιγμούς. Μια ιδιαίτερα χρήσιμη λειτουργία που ειδικά εδώ στην Ελλάδα θα χρησιμοποιηθεί πολλές φορές.

Σας αναφέρουμε συνολικά την μεγάλη γκάμα  συστημάτων υποστήριξης οδηγού που προσφέρουν αυτόνομη οδήγηση:  Collision & Pedestrian Warning με λειτουργία Πέδησης, στάνταρ. Προαιρετικό Driving Assistant Professional περιλαμβάνει συστήματα όπως Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go, Steering & lane control assistant (που βοηθά στην καθοδήγηση του αυτοκινήτου από στενά περάσματα), συστήματα προειδοποιήσεων παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας (Lane Departure Warning), αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Change Warning) και πλευρικής σύγκρουσης (Side Collision Warning), Evasion Aid για αποφυγή εμποδίων, προειδοποιήσεις διέλευσης κυκλοφορίας (Crossing traffic warning system), Προτεραιότητας (Priority warning) και Λάθους κατεύθυνσης στον αυτοκινητόδρομο (Wrong-way warning system). Επίσης, διατίθεται νέα γενιά του BMW Head-Up Display. Στον στάνταρ  εξοπλισμό περιλαμβάνονται οι  προβολείς full-LED και τα σκούρα πίσω φώτα LED. 


Στην «καρδιά» της νέας «μπέμπας» συναντάμε τον δίλιτρο βενζινοκινητήρα «Twin Power Turbo» σε δυο εκδόσεις. Στην 320i με απόδοση 184 ίππους στις 5.000-6.000 σ.α.λ. και την 330i  με 258 ίππους στις 5.000-6.500 σ.α.λ. Το καλοκαίρι θα έρθει η τετρακίνητη  έκδοση M340i xDrive με τον εντελώς νέο  εξακύλινδρο σε σειρά βενζινοκινητήρα που αποδίδει 374 ίππους και 51 κιλά ροπής. Στις diesel εκδόσεις έχουμε την 318d με 150 ίππους στις /4.000 σ.α.λ. και την  320d  με απόδοση 190 ίππους στις  4.000 σ.α.λ. Στην κορυφή είναι η 330d με 3λιτρο εξακύλινδρο που αποδίδει 265 ίππους στις 4.000 σ.α. λ. Όλοι οι κινητήρες πληρούν τις νέςες ασυτηρότατες προδιαγραφές ρύπων.Να σημειώσουμε ότι το καλοκαίρι η γκάμα θα ολοκληρωθεί με την plug-in υβριδική  330e.Τα κινητήρια σύνολα θα συνεργάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο 6  σχέσεων αλλά και με το εξαιρετικό αυτόματο σειριακό  οκτώ σχέσεων «Steptronic».

Όσον αφορά την οδική συμπεριφορά είναι απόλυτα ασφαλής και ελεγχόμενη χάρη στην σωστή κατανομή βάρους, το άκαμπτο πλαίσιο  την χαμηλωμένη ανάρτηση M Sport ,την προσαρμοζόμενη ανάρτηση Adaptive M, το σπορ σύστημα διεύθυνσης με μεταβλητό λόγο υποπολλαπλασιασμού, τα φρένα M Sport, το  ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό  M Sport για πλήρως μεταβλητή ‘εμπλοκή’ των πίσω τροχών ανάλογα με την έκδοση .Επιπλεόν υπάρχει διαθέσιμο το σύστημα «Driving Experience Control», όπου είχαμε την δυνατότητα ανάλογα με την επιλογή να κινούμαστε με βάση την οικονομία, ή την άνεση,ή τις αγωνιστικές επιδόσεις ή ακόμη και να παραμετροποιούμε την απόκριση του κινητήρα με την δικό μας τρόπο οδήγησης. Η έβδομη γενιά της BMW Σειρά 3 Sedan έρχεται στις εκδόσεις  Advantage, Sport Line, Luxury Line και M Sport .Όσο για  τις τιμές η BMW 320i κοστίζει  44200 ευρώ,η 330i είναι στα  49550 ευρώ .Η έκδοση 318d κοστίζει 42400 ευρώ, η 320d είναι στα 46650 ευρώ η 320 d xDrive έχει κόστος 53800 ευρώ και η 330 d είναι στα 58300 ευρώ.


Βαγγέλης Γκούμας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top