Η Pirell θα συνεχίσει να προμηθεύει ελαστικά στην Formula 1 μέχρι το 2023 αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο ότι τα προϊόντα της είναι υψηλής ποιότητας και αξιόπιστα.
Ο Marco Tronchetti Provera αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Pirelli δήλωσε : “Αυτά είναι εξαιρετικά νέα για την Pirelli που παρατείνει τη συνεργασία της με τη Formula 1 έως το 2023. Μ’ αυτή τη νέα συμφωνία επιμηκύνουμε την παρουσία μας για συνολικά 13 χρόνια στη σύγχρονη εποχή. Η Pirelli ήταν παρούσα και το 1950, όταν πρωτοξεκίνησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η Formula 1 είναι και θα παραμείνει κορωνίδα του μηχανοκίνητου ανταγωνισμού: Αυτό είναι το τέλειο περιβάλλον για την Pirelli, που πάντα θεωρούσε τον μηχανοκίνητο αθλητισμό ως πεδίο για την καλύτερη τεχνολογική έρευνα και εργαστηριακή βελτίωση. Η Formula 1 αποτελεί το καλύτερο πεδίο για την εξέλιξη των ελαστικών παραγωγής Ultra High Performance που τοποθετούνται στα πιο ποθητά και ακριβά οχήματα του κόσμου εγγυώμενα τα υψηλότερα επίπεδα απόδοσης, σταθερότητας και ασφάλειας.”

Άλλωστε οι ιθύνοντες της Formula 1 θεωρούν την Pirelli παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα της καθώς η τεχνολογία που προσφέρει είναι υψηλή και μπορεί να ανταποκριθεί στις τελευταίες προκλήσεις .
Ο Chase Carey, Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Formula 1 σε δηλώσεις του τόνισε : “Η Pirelli είναι σημαντικός και αξιόλογος συνεργάτης της Formula 1® από το 2011. Είναι ηγέτες στην καινοτόμο τεχνολογία, πρόκειται για μια μάρκα κύρους, παγκόσμιο ηγέτη στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και η συνέχιση της συνεργασίας μας αποτελεί απόδειξη της επιθυμίας μας να εξελίξουμε τη F1 περαιτέρω, με τους καλύτερους που υπάρχουν. Είμαστε ενθουσιασμένοι που κυρώσαμε αυτή τη συμφωνία η οποία εγγυάται ένα σταθερό μέλλον για ένα τόσο σημαντικό εξάρτημα, της Formula 1®”.

Jean Todt, πρόεδρος FIA: “Είμαι χαρούμενος που η Pirelli επιλέχθηκε ακόμη μια φορά ως επίσημος προμηθευτής ελαστικών στο FIA Formula 1 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αυτό επιτρέπει σε όλους μας ν’ αξιοποιήσουμε τη γνώση που κερδίσαμε από το 2011. Ξέρουμε πόσο δύσκολος και κρίσιμος είναι ο ρόλος του προμηθευτή ελαστικών ειδικά στη Formula 1”.
Aπό το 2021 αλλάζουν οι διαστάσεις σε ζάντες 18 ιντσών . Ακόμη θα υπάρχουν μόνο τρεις γόμες (σκληρά, μεσαία, μαλακά) που θα χρησιμοποιούνται σε ειδικές , ξεχωριστές περιπτώσεις . Παρελθόν θα αποτελέσουν και οι ειδικές κουβέρτες που θερμαίνουν τα ελαστικά κατά την διάρκεια της προετοιμασίας.
Βαγγέλης Γκούμας
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.