Ducati και Ντοβιτσιόζο  έκλεισαν τη χρονιά με εντυπωσιακή νίκη 

Τι έγινε στο βρεγμένο οδόστρωμα 

Ducati

Με μία εντυπωσιακή νίκη έκλεισαν τη χρονιά ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο και η Ducati! Ο Ιταλός, έκανε εμφατική εμφάνιση, σε ένα πολύ δύσκολο αγώνα που διεξήχθη ουσιαστικά σε δύο σκέλη, αφού η δυνατή βροχόπτωση οδήγησε τους διοργανωτές σε μία προσωρινή διακοπή του, στο 14ο γύρο. Αν και τη στιγμή εκείνη ο Ντόβι είχε περάσει στην 1η θέση, στην επανεκκίνηση ελήφθη υπ’ όψιν η κατάταξη του προηγούμενου γύρου, με τον Ιταλό να ξεκινά 2ος. Αυτή η ατυχία αποδείχθηκε πρόσκαιρη για τον αναβάτη της Ducati, που στην 1η ήδη στροφή βρέθηκε στην πρωτοπορία, την οποία και σχετικά άνετα, παρά τις αντίξοες συνθήκες, κράτησε μέχρι το τέλος, με τη Ducati του να συμπεριφέρεται άψογα στο βρεγμένο οδόστρωμα. 

 

Η πίστα της Βαλένθια πάντα αποδεικνυόταν κάθε άλλο παρά φιλική για τη Ducati και το συγκεκριμένο αποτέλεσμα έφερε πλατιά χαμόγελα στην ομάδα, με το τέλος της σαιζόν. Η ιταλική ομάδα, δεδομένων των δυσκολιών και των απρόβλεπτων καταστάσεων που αντιμετώπισε εφέτος έκλεισε επιτυχημένα τη χρονιά και τα στελέχη της, προεξέχοντος του Λουίτζι Νταλ’ Ίνια, γενικού διευθυντή,  δηλώνουν αισιόδοξοι για την επόμενη. Ο άλλος αναβάτης της ομάδας, ο Ισπανός Χόρχε Λορένθο, στον τελευταίο του αγώνα με τη Ducati, σαφώς επηρεασμένος από τον πρόσφατο τραυματισμό του δεν βρήκε ποτέ ρυθμό και περιορίστηκε στη 12η θέση.


Με τη νίκη του αυτή ο Ντοβιτσιόζο κατέκτησε τη 2η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αναβατών με 245 βαθμούς, πίσω από το Μαρκ Μάρκεθ που συγκέντρωσε  με 321 και στέφθηκε πρωταθλητής, ενώ ο Λορένθο με τους 134 περιορίστηκε στην 9η. Στους κατασκευαστές, η Ducati κατέκτησε τη 2η θέση του παγκόσμιου πρωταθλήματος με 335 βαθμούς.Αναβάτες, ομάδες, θεατές και φίλοι του MotoGP ανανεώνουν το ραντεβού τους για τις 10 Μαρτίου 2019 και το Grand Prix του Κατάρ.


Βαγγέλης Γκούμας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top