Θρίαμβος της Ducati στο Κατάρ στο MotoGP

Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο κατέκτησε την πρώτη θέση στον πρώτο αγώνα της χρονιάς

Θρίαμβος της Ducati στο Κατάρ στο MotoGP

Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο με Ducati ήταν ο θριαμβευτής του πρώτου αγώνα MotoGP για το 2018, που διεξήχθη στο Losail Circuit του Κατάρ. Ο Ιταλός αναβάτης έκανε έναν αγώνα άψογης στρατηγικής και βασιζόμενος στην ταχύτητα και την αξιοπιστία της Ducati, πέρασε πρώτος τη γραμμή τερματισμού, μόλις 27 εκατοστά του δευτερολέπτου μπροστά από το Μαρκ Μάρκεθ, αναβάτη της Honda, ενώ στην 3η θέση τερμάτισε ο Βαλεντίνο Ρόσσι με Yamaha.Ο «Ντόβι» ξεκίνησε τον αγώνα από τη 2η σειρά του grid και συγκεκριμένα στην 5η θέση. Για περίπου 18 γύρους τον αγώνα οδήγησε ο Ζοάν Ζαρκό, όταν και τον προσπέρασαν οι Ντοβιτσιόζο, Μάρκεθ και Ρόσσι, με τους δύο πρώτους να δίνουν το δικό τους αγώνα για τη νίκη στους τελευταίους 5 γύρους, όταν ο «Γιατρός» έδειξε να περιορίζεται στην 3η θέση.

Η αρχή του τελευταίου γύρου βρήκε τον Ντοβιτσιόζο να προπορεύεται, με το Μάρκεθ να κάνει την τελική του επίθεση στην προτελευταία και τελευταία στροφή και να περνάει προς στιγμή στην πρώτη θέση. Ο αναβάτης της Ducati έδειξε να είναι προετοιμασμένος για την επίθεση του Ισπανού και με μία τελευταία προσπέραση, ακριβώς πριν την τελική ευθεία, ξαναπέρασε στην πρώτη θέση εκμεταλλευόμενος την ισχύ της Ducati, τερματίζοντας πρώτος τον αγώνα με μόλις ένα μήκος μηχανής, 27 εκατοστά του δευτερολέπτου μπροστά από τον Μάρκεθ!

Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς ήταν πολύ συναρπαστικός. Πέρα από την εξέλιξη των μοτοσικλετών στη διάρκεια της προετοιμασίας – η Ducati παρουσιάστηκε σε εξαιρετική κατάσταση – σημαντικό ρόλο έπαιξε η επιλογή γόμμας ελαστικών και η στρατηγική που ακολούθησε κάθε αναβάτης στη διάρκεια του αγώνα, ώστε να έχει σε άψογη κατάσταση τα ελαστικά του στους τελευταίους, κρίσιμους γύρους.

Ο έτερος αναβάτης της Ducati, ο Ισπανός Χόρχε Λορένθο, εγκατέλειψε μετά από πτώση του στο 10ο γύρο. Επόμενος αγώνας του MotoGP το Grand Prix Αργεντινής, στις 8 Απριλίου.

Βαγγέλης Γκούμας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top