Έγινε η παγκόσμια συνάντηση των φίλων του 2CV

Σε Πορτογαλικό παραθαλάσσιο θέρετρο στις ακτές του Ατλαντικού

Έγινε η παγκόσμια συνάντηση των φίλων του  2CV

30 χρόνια μετά τη διοργάνωση της 7ης παγκόσμιας συνάντησης, η Ericeira έγινε και πάλι η παγκόσμια πρωτεύουσα 2CV. Πράγματι, σε απόσταση 35 χλμ. Από τη Λισαβόνα, αυτό το παραθαλάσσιο θέρετρο ήταν το υπερήφανο της 22ης παγκόσμιας συνάντησης 2CV μεταξύ 26 και 30 Ιουλίου 2017.

Η παγκόσμια συνάντηση 2CV πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Φινλανδία το 1975. Διοργανώνεται από την ACI (Amicale Citroën Internationale), η εκδήλωση πραγματοποιείται σε μια διαφορετική χώρα κάθε δύο χρόνια. Η Γαλλία έχει φιλοξενήσει τη συγκέντρωση δύο φορές - πρώτα το 1989 και πάλι το 2011. Οι τελευταίες παραμένουν  οι σημαντικότερες από αυτές τις εκδηλώσεις μέχρι σήμερα, καθώς συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 7.000 2CVs στο Salbris (Loir-et-Cher).

Όσον αφορά τη 22η συνεδρίαση, οι διοργανωτές κατάφεραν να συγκεντρώσουν περίπου 2000 2CV από όλο τον κόσμο. Επιπλέον, ακόμη και η γειτονική περιοχή του Mafra συμμετείχε στην εκδήλωση με την παρουσίαση δώδεκα ειδικών οχημάτων στο παλάτι του του 18ου αιώνα. Η 22η 2CV World Meeting καλωσόρισε επίσης τους συμμετέχοντες από την 2CV Portugal Tour και την Raid 2CV Racing Team Havas, η οποία περιλαμβάνει περίπου 50 ανταγωνιστικές 2CV.

Το L'Aventure Peugeot Citroën DS έκανε επίσης μια εμφάνιση στην Πορτογαλία για να προλάβει τους πολλούς οπαδούς και συλλέκτες. Με αυτή την ευκαιρία, η Citroën Portugal παρουσίασε το C4 Cactus και το νέο Citroën C3, εξοπλισμένο με το Citroën ConnectedCAM. Τρία νέα C3 ήταν επίσης οι προσκεκλημένοι της τιμής της παρέλασης του 2CV.

Βαγγέλης Γκούμας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top