Γιατί ο σκύλος σας θα χαρεί που αγοράσατε Opel

Διαθέτει χώρους και άλλα αξεσουάρ για αυτόν

Γιατί ο σκύλος σας θα χαρεί που αγοράσατε Opel
Τα καλύτερα αυτοκίνητα για ταξίδι με σκύλους είναι τα Opel Astra Sports Tourer (χώρος αποσκευών: 540 - 1630 L), Opel Zafira (152-1860 l) και Opel Insignia Sports Tourer (540-1530 l). Για ιδιοκτήτες μεγαλόσωμων σκυλιών – όπως Αγίου Βερνάρδου ή Ιρλανδικά γουλφχάουντ – η Opel έχει XXL προσφορές όπως το Combo (έως 3200 l) ή το Vivaro (έως 5900 l).
opel σκυλοι 2.jpg
Οι οδηγοί οφείλουν να διασφαλίζουν ότι η ασφάλεια των οχημάτων τους δεν υπονομεύεται από τις αποσκευές ή τους επιβαίνοντες, συμπεριλαμβανομένων και των τετράποδων φίλων τους. Σε μεγάλα ταξίδια, εάν μεταφέρονται σκυλιά στο χώρο αποσκευών, είναι καλύτερο για όλους να υπάρχει προστατευτικό ασφαλείας, ως διαχωριστικό με το χώρο επιβατών. Άλλωστε, σε περίπτωση ατυχήματος, το ζωάκι δεν πρέπει να ‘εκσφενδονιστεί’. Σε μία σύγκρουση με 50 km/h, οι δυνάμεις που επενεργούν σε ένα αντικείμενο μπορεί να είναι 30 φορές υψηλότερες από όσο είναι το βάρος του, κάτι που πρέπει πάσει θυσία να αποφευχθεί να συμβεί μέσα στο αυτοκίνητο.

Η Opel προσφέρει μία ποικίλη συλλογή αξεσουάρ κυρίως για ιδιοκτήτες σκύλων. Στο Zafira, τσάντες και σκύλος συγκρατούνται στη θέση τους χάρη σε ένα ειδικά σχεδιασμένο προστατευτικό σκύλου και συστήματα αποσκευών όπως δίχτυα FlexOrganizer® και δοκούς FlexRail®. Για την προστασία του αυτοκινήτου από τους σκύλους, οι ιδιοκτήτες Zafira με ιδιαίτερα τριχωτά Retriever , Collie ή Briard θα εκτιμήσουν την ωφελιμότητα του καλύμματος χώρου αποσκευών με το λογότυπο του Zafira (€53.50).
opel σκυλοι 3.jpg
Η Opel προσφέρει παρόμοιο εξοπλισμό για τα Astra Sports Tourer και Insignia Sports Tourer. Το χαλάκι χώρου αποσκευών είναι δύο όψεων, η μία πλευρά έχει μοκέτα υψηλής ποιότητας, και η άλλη ανθεκτικό λάστιχο.

Βασική προϋπόθεση για τα σκυλιά που ταξιδεύου�� είναι ένα ευάερο μέρος για να ξαπλώνουν αλλά χωρίς ρεύμα αέρα. Το χειρότερο όμως μέσα στο αυτοκίνητο είναι η ζέστη. Οι ιδιοκτήτες πρέπει πάντα να το θυμούνται όταν κάνουν διάλειμμα, κυρίως σε αυτοκίνητα με μεγάλα παράθυρα που λειτουργούν σαν θερμοσυσσωρευτές όταν ο κλιματισμός (A/C) είναι κλειστός.
opel σκυλοι 4.jpg
Η καλύτερη ιδέα, όταν η οικογένεια θέλει να ξεμουδιάσει, είναι να πάρει και το σκύλο μαζί. Εάν δεν μπορείτε να πάρετε το σκύλο να δει τα αξιοθέατα, παρκάρετε το αυτοκίνητο σε υπόγειο πάρκινγκ όπου υπάρχει άφθονη σκιά. Εκεί κάτω συνήθως είναι τόσο δροσερά, ήσυχα και σκοτεινά ώστε οι τετράποδοι επιβάτες μπορούν να πάρουν έναν υπνάκο.«Σκυλίσια ζωή,» όπως λέει και το ρητό. Αλλά δεν χρειάζεται να είναι σκληρή. Ειδικά σε ένα Opel.

Βαγγέλης Γκούμας
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top