Η Suzuki στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης

Εστιάζει στο μεσοπρόθεσμο πλάνο SUZUKI NEXT 100

Η Suzuki στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης
Η Suzuki, λίγο πριν συμπληρώσει έναν αιώνα ζωής, έχει εξελίξει το μεσοπρόθεσμο εταιρικό πρόγραμμα διαχείρισης “SUZUKI NEXT 100”, σε συνδυασμό με τη βασική αρχή της Suzuki «εστιάζουμε στον πελάτη» μέσω του οποίου θα ενδυναμώσει την παρουσία της και θα εξασφαλίσει βιώσιμη ανάπτυξη για τα επόμενα 100 χρόνια. Ένα από τα 20 νέα μοντέλα που περιλαμβάνει το πλάνο “SUZUKI NEXT 100” έως το 2020, είναι το καινούριο hatchback, Suzuki Baleno, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά από τον Απρίλιο του 2016..

Οι τεχνολογικές καινοτομίες που εισάγει το Baleno δεν περιορίζονται στην νέας τεχνολογίας, ελαφριά και συμπαγή, πλατφόρμα αμαξώματος και τα νέα προηγμένα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας. Ο καινούριος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1.0 BOOSTERJET με τεχνολογία άμεσου ψεκασμού, διαθέτει ιπποδύναμη 110 HP και προσφέρει 170 Nm ροπής, μόλις από τις 2.000 έως τις 3.500 rpm. Όπως ολόκληρη η σειρά κινητήρων BOOSTERJET, η οποία λανσαρίστηκε με την έκδοση του VITARA S, έτσι και ο συγκεκριμένος χαρακτηρίζεται από τη βελτιωμένη οικονομία καυσίμου χωρίς να υπολείπεται σε επιδόσεις και οδηγική ευχαρίστηση.

Οι χαμηλές τιμές κατανάλωσης προκύπτουν και από την ύπαρξη του «ήπιου» υβριδικού συστήματος SHVS, που χρησιμοποιεί μια ενσωματωμένη ηλεκτρογεννήτρια (ISG - Integrated Starter Generator) για την υποβοήθηση του κινητήρα κατά την επιτάχυνση και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κατά το φρενάρισμα. Το σύστημα χρησιμοποιεί για την αποθήκευση της ενέργειας μια μπαταρία ιόντων λιθίου, χάρη στην οποία υποστηρίζει τον κινητήρα κατά την επανεκκίνηση και την επιτάχυνση.

Ο αρχικός σχεδιασμός και οι διεργασίες εξέλιξης του Baleno πραγματοποιήθηκαν στην Ιαπωνία. Στη συνέχεια υποστηρίχτηκαν από ένα πλήρες πρόγραμμα αξιολόγησης και προσαρμογής στα ευρωπαϊκά δεδομένα. Μια σειρά από δοκιμές πραγματοποιήθηκαν σε πολλές χώρες από τις εξειδικευμένες τεχνικές ομάδες της Suzuki. Το αποτέλεσμα αυτού του εκτεταμένου προγράμματος είναι το νέο Baleno, φτιαγμένο για να προσφέρει εξαιρετική οδηγική εμπειρία.

Bαγγέλης Γκούμας


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top