Ladies Trophy” η νέα κατηγορία στο SEAT Leon Eurocup

Με πέντε γυναίκες οδηγούς

Ladies Trophy” η νέα κατηγορία στο SEAT Leon Eurocup
Το SEAT Leon Eurocup συνεχίζει το αγωνιστικό του ταξίδι στην Ευρωπαϊκή ήπειρο μετά τους δύο πρώτους γύρους της σεζόν που φιλοξενήθηκαν στη Γαλλία και την Πορτογαλία.

Φέτος το πρωτάθλημα αποδεικνύεται μια πολύ δυναμική υπόθεση γεμάτη καινοτομίες. Ανάμεσα σε αυτές και το γεγονός ότι συγκεντρώνει τις περισσότερες γυναικείες συμμετοχές από όλα τα Π��ωταθλήματα που υποστηρίζονται από την FIA.

Πέντε γυναίκες οδηγοί, τεσσάρων διαφορετικών εθνικοτήτων, η Lucile Cypriano, η Andrina Gugger (Target, SRL), η Amalia Vinyes (Baporo Motorsport), η Marie Baus-Coppens και η Edina Bús (B3 Hungary KFT), συνθέτουν την νέα αγωνιστική κατηγορία του SEAT Leon Eurocup, την “Ladies Trophy”. Όλες έχουν πλούσιο ιστορικό στο χώρο των αγώνων αυτοκινήτου. Δίνουν συναρπαστικές μάχες μέσα στις πίστες κάθε Σαββατοκύριακο και ανταγωνίζονται επάξια τους άνδρες συναθλητές τους προκειμένου να κατακτήσουν τον τίτλο της πιο γρήγορης γυναίκας οδηγού στο SEAT Leon Eurocup. Τα αποτελέσματα τους προσμετρούνται στην γενική κατάταξη καθώς και στην δική τους ξεχωριστή κατηγορία, αυτή του “Ladies Trophy”.

Μέχρι στιγμής, η Lucile Cypriano είναι η ταχύτερη γυναίκα οδηγός του θεσμού που σημειώνει χρόνους ανάμεσα στους κορυφαίους οδηγούς στην γενική κατάταξη. Η Cypriano, τερμάτισε τρίτη στον αγώνα της Πορτογαλίας και έτσι έγινε η πρώτη γυναίκα οδηγός που ανεβαίνει στο podium του θεσμού. Η νεαρή Γαλλίδα οδηγός κέρδισε και την pole position στο Estoril σημειώνοντας μάλιστα και τον ταχύτερο χρόνο στην πρώτη ημέρα των ελεύθερων δοκιμών, αποδεικνύοντας τις μεγάλες δυνατότητες που έχει και δίνοντας επιπλέον κίνητρο και στις υπόλοιπες γυναίκες οδηγούς.

Πολλές γυναίκες επιδεικνύουν έναν ιδιαίτερο και ενθουσιώδη χαρακτήρα με τα αυτοκίνητα τους. Έτσι και η Amalia Vinyes, η οδηγός από την Ανδόρα, προερχόμενη από οικογένεια με πολύ μεγάλη ιστορία στον χώρο των αγώνων αυτοκινήτου. Φαίνεται πανέτοιμη να παλέψει σκληρά για το στέμμα του “Ladies Trophy” και έχει την πρόθεση να δώσει μόνο τον καλύτερο της εαυτό μέχρι την τελευταία στιγμή των αγώνων.


Από την Ελβετία, η πάντα χαμογελαστή Andrina Gugger, είναι καθηγήτρια Λυκείου. Ως μέλος του SEAT Leon Eurocup καθώς και του αγωνιστικού γυναικείου θεσμού “Ladies Trophy”, κάθε αγωνιστικό Σαββατοκύριακο μπαίνει αυτή με την σειρά της στο ρόλο του «εξεταζομένου».

Βαγγέλης Γκούμας






Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top