Ένας χρόνος λειτουργίας του κέντρου δοκιμών της Hyundai

Δοκιμάζουν τα νέα μοντέλα ��τα όρια τους

Ένας χρόνος λειτουργίας του κέντρου δοκιμών της Hyundai
Η Hyundai Motor γιορτάζει την πρώτη επέτειο από την έναρξη λειτουργίας του κέντρου δοκιμών της στο Nürburgring της Γερμανίας.

Έχοντας δοκιμαστεί περισσότερα από 20 μοντέλα πραγματοποιώντας πάνω από 4.000 γύρους κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, η νέα μονάδα έχει ήδη συμβάλει σημαντικά στην ποιότητα και τις επιδόσεις των οχημάτων Hyundai.

Το κέντρο δοκιμών στο Nürburgring της Γερμανίας άνοιξε επίσημα τις πύλες του το Σεπτέμβριο του 2013, μετά από μια επένδυση 6,6 εκατομμυρίων ευρώ. Η τοποθεσία των εγκαταστάσεων εκτάσεως 3.600 τ.μ. επιλέχθηκε με σκοπό την άμεση πρόσβαση στη διάσημη πίστα αγώνων – που αποκαλείται «Η Πράσινη Κόλαση», λόγω της φήμης της ως μία από τις πιο δύσκολες πίστες στον κόσμο.

Το τεστ «Accelerated Durability Test (Ταχεία δοκιμή ανθεκτικότητας)» της Hyundai προσομοιώνει τον κύκλο ζωής ενός κανονικού οχήματος μέσα σε μόλις τέσσερις έως έξι εβδομάδες, καλύπτοντας 110 γύρους των απαιτητικών εγκαταστάσεων ανά εβδομάδα.

Έξι επαγγελματίες οδηγοί δοκιμών πρεσάρουν επανειλημμένα κάθε αυτοκίνητο στα όρια του στα 20,8 χλμ. των εγκαταστάσεων του Nürburgring, εκτιμώντας πολλές βασικές παραμέτρους, όπως ο οδηγικός χειρισμός και η ανάρτηση του οχήματος.

Συνολικά, οι εντατικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο έτος είναι ισοδύναμες με περισσότερα από 1,4 εκατομμύρια χλμ της συνήθους οδικής χρήσης. Τα αποτελέσματα των δοκιμών από το Nürburgring κοινοποιούνται στα κέντρα έρευνας και τεχνολογίας της Hyundai παγκοσμίως.

Βαγγέλης Γκούμας
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top