Σε μια φιλική αναμέτρηση που είχε ως βασικό στόχο την προετοιμασία ενόψει των επερχόμενων επίσημων υποχρεώσεων, η Εθνική μπάσκετ ήρθε αντιμέτωπη με μια απρόοπτη ατυχία.
Κατά τη διάρκεια του αγώνα με το Βέλγιο, ο νεαρός σέντερ Βαγγέλης Ζούγρης τραυματίστηκε στον δεξιό αστράγαλο, αναγκάζοντας το ιατρικό επιτελείο να τον απομακρύνει από τον αγωνιστικό χώρο.
Η σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα μια κάκωση στη δεξιά ποδοκνημική, με τον 22χρονο παίκτη να αποχωρεί από το παιχνίδι δυσαρεστημένος. Η κατάστασή του προκάλεσε άμεσα ανησυχία στην ελληνική ομάδα.
Προκειμένου να διαπιστωθεί το ακριβές μέγεθος του προβλήματος και να καθοριστεί το διάστημα της αποθεραπείας, ο Ζούγρης θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία αύριο Πέμπτη 7 Αυγούστου. Τα αποτελέσματα της εξέτασης θα κρίνουν την ετοιμότητά του για τους επόμενους αγώνες της ομάδας.
Μετά το τέλος του αγώνα, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Βασίλης Σπανούλης, αναφέρθηκε στους τραυματισμούς, εκφράζοντας την απογοήτευσή του. «Θέλαμε να κάνουμε ένα φιλικό για να δούμε πού βρισκόμαστε, να βελτιώσουμε κάποια πράγματα. Η ομάδα έχει δυνατότητες, μοιράσαμε τον χρόνο. Όμως το πιο σημαντικό είναι να έχουμε υγεία. Τραυματίστηκε ο Ζούγρης, δεν ξέρουμε ακόμα τι είναι. Τραυματίστηκε κι ο Λιοτόπουλος. Έχουμε ακόμα πολλά να δούμε» δήλωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας τη σημασία της υγείας των παικτών στην πορεία της Εθνικής.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.